Nova drama i veliko slavlje Hrvatske

Poraz (7:5) od Walesa pokvario je dojam.

19.1.2014.
17:25
VOYO logo

Prvo mjesto na turniru u nedjelju završenom u Svetom Ivanu Zelini na kraju je pripalo Portugalcima, koji su osvojili 12 bodova (poraženi u subotu od Hrvatske, prije dobili Wales) uz gol-razliku od plus 19. Velšani i Hrvati osvojili su također po 12 bodova uz istovjetnu (+15) gol-razliku, no momčad Ivana Tomca zabila je četiri gola više (32-28), što joj je donijelo drugo mjesto.

Stjecajem okolnosti, pred kraj utakmice i drugo je mjesto visjelo u zraku: pri rezultatu 5:5, u 39. minuti utakmice, Hrvatska se nekoliko sekundi branila s golmanom i jednim igračem u polju (!?) nakon serije isključenja koja je sudio mađarsko-švicarski sudački par Vasko/Lingg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Filip Taušan u 36. minuti isključen na pet minuta zbog šuta na gol nakon sučevog zvižduka. U 39. je zbog odugovlačenja igre Zvonimira Vuka isključen (po pravilima) kapetan momčadi, golman Zoran Jakopović, a u 40., opet zbog udaranja loptice nakon sučeva zvižduka, i najbolji hrvatski hokejaš Domagoj Čefko.

Usput, suđen je tada i kazneni korner iz kojeg su Velšani, nakon 15-ak sekundi igre u posljednjoj minuti, zabili za 6:5. Drame (znalo se prije utakmice da Velšanima treba pobjeda s trima pogocima razlike) ipak nije bilo jer su pogodak za 7:5 gosti zabili u posljednjoj sekundi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva poteza hrvatskih hokejaša zaslužuju epitet 'epskih' za dvoranski hokej: Domagoj Čefko u 38. je minuti izjednačio na 5-5 s igračem manje na parketu, zabivši majstorski pod gredu malo ispred linije deveterca, dok je golman i kapetan Zoran Jakopović u 34. minuti, pri rezultatu 4:4, skinuo penal najboljemu velškom hokejašu Rufusu McNaught-Barringhtonu. Da se nešto od toga nije dogodilo, Hrvatska ne bi uspjela.

Najbolji golman turnira sasvim je zasluženo hrvatski kapetan Zoran Jakopović, trofej za najboljeg strijelca podijelili su Domagoj Čefko i Velšanin Rufus McNaught-Barringhton sa po 11 postignutih pogodaka (Velšanin nam je u nedjelju zabio četiri), dok je igračem turnira proglašen Portugalac David Franco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo