RAPSODIJA U NASTAVKU / Hrvatska razbila Poljsku: Za finale igramo protiv domaćina!

Image
Foto: EHF

Naši najbolji rukometaši u petak će se za finale boriti protiv domaćina, reprezentacije Danske.

22.1.2014.
21:53
EHF
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što je u posljednjem kolu skupine II drugog kruga u izravnom dvoboju za prolaz pobijedila Poljsku 31-28 (14-15).

 Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini i u polufinalu će igrati protiv branitelja naslova i domaćina Danske. U drugom polufinalnom paru snage će odmjeriti Francuska i Španjolska, a obje utakmice na rasporedu su 24. siječnja u Herningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Hrvatskoj će to biti šesto uzastopno polufinale na europskim prvenstvima, te 15. na velikim natjecanjima. Na zadnja tri EP-a osvojili smo medalju - srebra 2008. i 2010. te broncu prije dvije godine u Srbiji.

Hrvatsku su do pete pobjede u šest međusobnih ogleda protiv Poljske predvodili Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek i Zlatko Horvat sa po šest golova, Damir Bičanić je zabio pet golova, a Mirko Alilović je sakupio devet obrana. Kod Poljaka najbolji su bili Michal Jurecki i Krzysztof Lijewski sa po šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru dvaju suparnika između kojih nema previše nepoznanica, Poljska je bolje ušla u susret. Na krilima euforije nakon 'gaženja' Švedske, poljski rukometaši su od prve minute bili čvrsti i agresivni u obrani, te iznimno pokretljivi u napadu. Hrvatska je pak u prvih deset minuta pokazala previše nervoze. Posebice je bilo problema u obrani koji su Poljaci lako probijali. U sedmoj minuti Poljska je prvi put došla do tri gola prednosti (5-2), a imala je i vodstvo 6-3. Nakon loših uvodnih deset minuta naši su rukometaši polako počeli hvatati konce igre. na vratima je proradio Mirko Alilović, Domagoj Duvnjak je povukao u napadu i u 12. minuti Hrvatska je izjednačila (6-6), a u 16. minuti stigla i do prvog vodstva na utakmici (8-7). U idućih nekoliko minuta igralo se gol na gol, no u završnici poluvremena ponovo smo upali u probleme. U 25. minuti Poljaci ponovo bježe na plus tri (14-11), a do odmora Hrvatska je ipak smanjila na samo jedan gol zaostatka (14-15).

Otvaranje drugog dijela nije moglo biti bolje. Hrvatska je promjenila obranu u 5-1 i serijom 3-0 prednost preselila na svoju stranu prisilivši poljskog izbornika da već u drugoj minuti pozove minutu odmora. Niti pauza nije pomogla Poljacima. Uslijedila su još dva hrvatska gola uz obranjeni sedmerac Venia Loserta i u 37. minuti Hrvatska je imala četiri gola prednosti (19-15). Problemi za Poljsku nastavljeni su i u 38. minuti kada je nakon sudara s Duvnjakom teren morao napustiti Jakub Lucak koji se više nije vraćao na teren. U 43. minuti stigli smo i do plus pet (23-18). U posljednjih 15 minuta Poljska je u nekoliko navrata smanjila na dva gola zaostatka, no više od toga nije išlo i Hrvatska je posve zasluženo stigla do velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo