UVJERLJIVO SLAVLJE / Hrvatska razbila Čehe i izborila drugi krug!

Image

Za oba protivnika bila je to utakmica "biti ili ne biti", pobjednik je išao u drugi krug. No, za razliku od tri prethodne utakmice naše reprezentacije, ovaj puta susret smo uspjeli riješiti bez uzbudljive završnice.

9.9.2013.
19:45
VOYO logo

U susretu posljednjeg kola C skupine Europskog košarkaškog prvenstva reprezentacija Hrvatske je danas u Celju pobijedila Češku sa 70-53 (16-17, 16-16, 15-9, 23-11), te se je plasirala u drugi krug natjecanja, koji za nas počinje u četvrtak.

Za oba protivnika bila je to utakmica "biti ili ne biti", pobjednik je išao u drugi krug. No, za razliku od tri prethodne utakmice naše reprezentacije, ovaj puta susret smo uspjeli riješiti bez uzbudljive završnice. Na poluvremenu smo imali koš manjka (32-33), a uoči zadnje četvrtine šest poena viška (48-42). No, u zadnjoj dionici hrvatski su košarkaši odigrali zrelo i uvjerljivo slavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su predvodili Tomić sa 12 koševa i 9 skokova, Bogdanović i Šarić zabili su po 11 koševa, Simon 10, a Žorić 10 poena i 6 skokova, a kod Češke najbolji su bili Pumprla sa 19 poena, te Vesely sa 11 koševa i 11 skokova.

Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda, kao i naši suparnici iz skupine Španjolska i Slovenija, a u drugom krugu protivnici u skupini bit će nam Italija koja je prenijela 4 boda, Finska sa 2 boda, te Grčka koja dolazi bez bodova, budući da je danas iznenađujuće izgubila od Finske sa 77-86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo