Hrvatska prejaka za Srbiju (VIDEO)

Više sreće sledeći put

22.3.2013.
19:56
VOYO logo

Fudbalska rerezentacija Srbije doživela je zaslužen poraz od selekcije Hrvatske sa 2:0 (2:0) u meču A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Iako su iz tabora "orlova" najavljivali veliku borbu i da će dati sve od sebe da naprave povoljan rezultat u Zagrebu, ipak ništa od toga nismo videli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra za četiri dana, protiv Škotske u Novom Sadu, ali sa devet bodova minusa u odnosu na Hrvate, očigledno je da "orlovi" neće videti najveću smotru svetskog fudbala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor Mihajlović je počeo susret sa timom koji je nekoliko sati pre početka meča procureo u javnost: Brkić, Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov, Ignjovski, Radovanović, Stevanović, Tošić, Đuričić i Šćepović.

Na drugoj strani, Igor Štimac je napravio jednu izmenu u odnosu na najavljen tim. Umesto Vukojevića od prvog minuta zaigrao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč na Maksimiru počeo je blagom inicijativom "orlova", a našoj selekciji dogodio se peh već u šestom minutu, pošto se povredio Marko Šćepović pa je selektor Mihajlović bio primoran da ukaže šansu napadaču francuskog Nanta Filipu Đorđeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva ozbiljnija situacija pred golom Srbije viđena je u 15. minutu. Nakon ubačene lopte u naš kazneni prostor Brkić je nešto slabije intervenisao, a Mandžukić je iz ofsajd pozicije postigao pogodak koji nije priznat. Samo dva minuta kasnije i Hrvati su bili u problemu. Kolarov je prošao po levoj strani i odlično uposlio Đuričića, ali je izostalo povratno dodavanje do Đorđevića.

Od 23. minuta domaćin je poveo sa 1:0 nakon velike greške Kolarova. Bek Mančester Sitija dodao je loptu Oliću koji je uleteo u šesnaesterac i asistirao Mandžukiću kome nije bilo teško da sa par metara smesti loptu iza Brkićevih leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finišu prvog dela igre "orlovi" su primili još jedan pogodak. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Rakitić, a na 2:0 povisio je Olić koji je iskoristio nesmotrenost naše odbrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očigledno je bilo da Mihajlovićev pokušaj sa Radovanovićem i Stevanovićem nije dao rezultata. Naš srednji red je zakazao u potpunosti, a koliko smo bili bezopasni pokazuje i podatak da nismo upitili ni jedan udarac ka golu Pletikose.

Samo što je počelo drugo poluvreme Srbija je mogla da smanji prednost Hrvatske. Kolarov je sa ivice kaznenog prostora odlično šutirao, a Pletikosa je bio nesiguran, na loptu je natrčao Đuričić, ali nije imao sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle propuštene prilike naši fudbaleri kao da su se pomirili sa porazom, a domaćin je polako preuzeo inicijativu i nekoliko puta ozbiljno pripretio. Prvo je Rakitić u 60. minutu centrirao sa desne strane, za malo je zakasnio Mandžukić, u sledećem napadu je Rakitić pokušao šutem, Brkić još jednom bio nesiguran, a treću priliku u kratkom periodu propustio je Mandžukić.

Mogla je Srbija do gola u 77. minutu, ali je nakon sjajne akcije Tadića koji je petom proigrao Đuričića, ovaj šutirao iz prve, a odbijenu loptu Đorđević je sproveo samo do Pletikose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je pred kraj meča bio u prilici da ublaži poraz, međutim golman "vatrenih" je ponovo bio na mestu.

Hrvatska - Srbija 2:0 (Mandžukić 23, Olić 36) Zagreb - Stadion: Maksimir; Gledalaca: 38.000; Sudija: Čakir (Turska); Žuti kartoni: Kolarov, Subotić, Petrović (Srbija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Šimunić, Ćorluka, Strinić (Lovren 82), Kovačić, Modrić, Rakitić, Kranjčar (Vida 63), Mandžukić, Olić (Vukojević 83)

Srbija: Brkić, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Radovanović, Ignjovski (Petrović 75), Stevanović (Tadić 57), Tošić, Đuričić, Šćepović (Đorđević 9)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo