NIMALO RAZOČARANA / Hrvatska nada zaustavljena u finalu!

Image
Foto: AP Images

Već drugu godinu zaredom hrvatski tenis ima predstavnicu u finalu juniorskog Ausralian Opena, ali 17-godišnja Vrbovčanka nije ponovila uspjeh Ane Konjuh, koja je lani osvojila Melbourne.

25.1.2014.
9:55
AP Images
VOYO logo

Mlada hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u finalu juniorskog Grand Slam turnira Australian Opena u Melbourneu od Ruskinje Elizavete Kuličkove sa 6-2, 6-1 u dvoboju koji je trajao sat vremena.

Već drugu godinu zaredom hrvatski tenis ima predstavnicu u finalu juniorskog Ausralian Opena, ali 17-godišnja Vrbovčanka nije ponovila uspjeh Ane Konjuh, koja je lani osvojila Melbourne. Unatoč porazu, Fett nije bila nimalo razočarana svojim nastupom u Australiji jer je kao tek 46. juniorka svijeta postigla rezultat iznad svojih očekivanja.

"Ovo je bio velik tjedan za mene, očekivala sam da bih u najboljem slučaju mogla doći do četvrtfinala. Ovaj je rezultat nadmašio sva moja očekivanja, nisam ni sanjala da ću igrati u čuvenoj Rod Laver Areni", kazala je Fett, koja u finalu nije imala izgleda protiv četvrte nositeljice.

"Žao mi je što nisam odigrala bolje, iako sam dala sve od sebe. Servis me u finalu nije služio najbolje, a i nisam se dobro kretala kao u prijašnjim mečevima. Mislim da je u pitanju bio pritisak, ipak je to bio moj prvi Grand Slam finale", kazala je Jana, koja će se sada više okrenuti nastupima u profesionalnoj konkurenciji.

"Igrat ću turnire nagradnog fonda 10.000 i 25.000 dolara, no neću napustiti juniorsku konkurenciju. Ovo godine planiram igrati sve Grand Slam turnire", najavila je još jedna velika nada hrvatskog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo