sve zbog češke / Hrvatska na FIFA-inoj ljestvici skočila na 17. mjesto

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U odnosu na ljestvicu iz ožujka Hrvatska ima 14 bodova više, a svoj napredak, osim pobjedi nad Norveškom, može zahvaliti i padu Češke sa 16. na 19. mjesto

9.4.2015.
12:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za dvije pozicije te na novoj FIFA-inoj ljetsvici, objavljenoj u četvrtak, zauzima 17. mjesto.

U odnosu na ljestvicu iz ožujka Hrvatska ima 14 bodova više, a svoj napredak, osim pobjedi nad Norveškom, može zahvaliti i padu Češke sa 16. na 19. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike promjene dogodile su se među deset najboljih svjetskih reprezentacija. Njemačka i Argentina su i dalje na vrhu, ali treća je Belgija koja je preskočila Kolumbiju. Brazil je napredovao do petog mjesta, a Nizozemska je pala na šesto. Portugal je ostao sedmi, Urugvaj je osmi, a nova reprezentacija u Top 10 je Švicarska na 9. mjestu. Španjolska se vratila među deset najboljih, a iz tog je društva ispala Italija koja je sada 13. sa 108 bodova više od Hrvatske.

Od reprezentacija koja su u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016. s 'vatrenima', napredovala je Bugarska za četiri mjesta, a Azerbajdžan je pod vodstvom Roberta Prosinečkog čak 24 pozicije bolje plasiran nego u ožujku. Norveška je ostala 70. reprezentacija svijeta, a Malta je pala na 149. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći skok u odnosu na prošli mjesec zabilježio je Bhutan koji je s posljednjeg, 209. mjesta napredovao čak 46 pozicija zahvaljujući tome što su izbacili Sri Lanku u prvom krugu azijskih kvalifikacija za SP 2018. Tako od danas Angvila ima najlošiju nogometnu reprezentaciju na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo