Amerikanci se dive / 'Hrvatska je zemlja nepresušnih nogometnih talenata'

Image
Foto: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Američki portal Bleacher Report pisao je o Hrvatskoj kao 'zemlji nepresušnih nogometnih talenata' te uz pregled nedavnih transfera hrvatskih igrača koji su impresionirali u inozemstvu, izabrao i nove zvijezde koje dolaze, među kojima su i mladi igrači Ante Ćorić i Marko Pjaca.

18.8.2014.
13:17
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Američki portal Bleacher Report izbacio je članak u kojem iskazuje impresije hrvatskim nogometnim talentima, prenosi službena stranica GNK Dinama.

U uvodu teksta autor se vraća na ljeto i odlaske Alena Halilovića i Roberta Murića u Barcelonu, odnosno Ajax te potom najavljuje pet novih mladića. Spominje i pomicanju granice kod odlaska mladih igrača u inozemstvo pa se prisjeća Luke Modrića koji je iz Dinama u Tottenham otišao s nepune 23 godine dok je danas ta granica znatno niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, najveći svjetski klubovi što prije žele osigurati usluge mladih i talentiranih igrača, a nogometna škola Dinama upravo zbog Luke i brojnih drugih mladića u svijetu ima izuzetno veliki ugled.

Kao dvije nove zvijezde izdvojeni su Marko Pjaca i Ante Ćorić. Autor tekst 19-godišnjeg Marka opisuje kao 'snažnog i kvalitetnog igrača koji može igrati bilo koju poziciju iza napadača te ima sve predispozicije razviti se u sjajnog playmakera' dok još više mjesta posvećuju Anti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sjajnog 17-godišnjaka piše kako su ga Modri platili skoro milijun eura kako bi ga vratili iz Red Bull Salzburga u Zagreb, ali da se to itekako isplati jer se 'radi o talentu kojeg je nemoguće promašiti.'

"Ćorić ima nešto posebno u sebi i slijedit će put Luke Modrića, Matea Kovačića i Alena Halilovića", zaključuje američki portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike