Hrvatska je treća jedriličarska nacija svijeta

Prema prvim svjetskim ljestvicama olimpijskih klasa ove godine Hrvatska ima predstavnike u tri od deset olimpijskih disciplina, i to tri predstavnika među tri najbolja.

12.1.2012.
14:35
VOYO logo

Šime Fantela i Igor Marenić i dalje drže drugo mjesto klase 470, Tonči Stipanović u Laseru je napredovao na treće s devetog, dok je Ivan Kljaković Gašpić u Finnu s četvrtog stigao također na treće. Zahvaljujući njima Hrvatska je zauzela treće mjesto među samo 16 zemalja koje imaju predstavnika u prva tri na svjetskim ljestvicama olimpijskih klasa.

To je veliko priznanje za iznimnu godinu u kojoj su hrvatski jedriličari osvojili četiri europske seniorske medalje, jednu svjetsku i ostvarili šest olimpijskih normi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od nas na ljestvicama koje su zaključile 2011. su Velika Britanija s pet predstavnika u prva tri, te Australija koja ima također tri, ali i dva prva mjesta. Slijedi na četvrtom mjestu Italija, peti Izrael, šesta Belgija, sedmi Brazil...

Tina Mihelić u Laser Radialu izgubila je dva mjesta nakon Svjetskog prvenstva u Australiji i sada je na šestom mjestu, što je i dalje sjajan doseg. U Laseru uz Tončija Stipanovića među najboljih deset je i Milan Vujasinović na devetom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo