PORAZOM POČELI DRUGI KRUG EP-a / Hrvatska izgubila u drami protiv Rusije

Image

Košarkaši Francuske i Grčke upisale su pobjede te predvode skupinu E sa po šest bodova.

11.9.2009.
16:01
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je drugi krug Europskog prvenstva u Poljskoj porazom od aktualnog europskog prvaka Rusije 59:62 (16:16, 10:12, 16:14, 17:20).

U dramatičnom i neizvjesnom, ali nimalo lijepom susretu s mnogo pogrešaka na obje strane, Rusi su stigli do pobjede jer su manje griješili. Hrvatska je ponovo pružila lošu igru, posebice u napadu. Podatak kako su hrvatski košarkaši imali 35 posto šuta za dva, te 29 posto šuta za tri poena dovoljno govori. Kus je imao šut 0-7, Vujčić 1-10, Ukić 2-9, Planinić 4-12, Popović 2-7, a s takvim učinkom ponajboljih igrača teško je doći do pobjede. U obrani su odigrali solidno, no protok lopte u napadu bio je suviše spor, s previše težnje individualnim rješenjima. Hrvatska je imala problema i sa skokom, posebice u obrani jer su Rusi upisali osam napadačkih skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Mario Kasun sa 13 koševa i 7 skokova, Zoran Planinić sa 12 koševa, te Marko Banić sa 11 koševa. Kod Rusa najbolji su bili Timofej Mozgov sa 18 koševa i 8 skokova, te Kelly Mc Carty i Sergej Bikov koji su dodali po devet koševa.

Hrvatska je u drugi krug natjecanja prenijela po jednu pobjedu i poraz, dok su Rusi došli u Bydgoszczu sa dva poraza. Hrvatska je pobjedom praktički mogla izboriti plasman u četvrtfinale, no sada će priliku za ulazak među osam najboljih morati tražiti protiv Francuske i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu drugog kola E skupine Hrvatsku u nedjelju očekuje susret protiv Francuske, a potom u utorak protiv Njemačke.

Reprezentacije Francuske i Grčke ostvarile su pobjede u susretima prvog kola E skupine, drugog kruga Europskog košarkaškog prvenstva u Poljskoj. Francuzi su bez većih problema pobijedili Makedoniju 83:57, dok je Grčka bila bolja od Njemačke 84:76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Grčka i Francuska s maksimalnih šest bodova, dok Hrvatska, Rusija i Njemačka imaju po četiri boda. Makedonija je na začelju s tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo