DAVIS CUP: PALI EKVADORCI / Hrvatska izborila četvrtfinale

Image

Treći pobjednički bod donio je par Karlović - Čilić koji su svladali ekvadorsku braću Giovannia i Nicolasa Lapenttia s 7:6 (3), 6:3, 7:5.

6.3.2010.
16:14
VOYO logo

Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je u Varaždinu povela protiv Ekvadora s nedostižnih 3:0. Pobjednički bod Hrvatskoj donio je par Ivo Karlović i Marin Čilić koji su svladali ekvadorsku braću Giovannia i Nicolasa Lapenttia s 7:6 (3), 6:3, 7:5.

Karlović i Čilić su po prvi puta zaigrali u paru u Davis Cupu i ubilježili uvjerljivu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća borba vodila se u prvom setu u kojem je hrvatski par imao tek jednu "break-loptu", ali i više živaca u "tie-breaku". Drugi set počeo je ekvadorskim osvajanjem Karlovićeva servisa, ali su hrvatski tenisači odmah uzvratili u sljedećem gemu, a potom i za vodstvo od 3:1 i dobitak drugoga seta.

U trećem setu su se Ekvadorci držali do 11. igre, kada su naši iskoristili loptu za obrat, da bi Čilić sigurnim servisima donio Hrvatskoj četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo težak meč, pa me raduje činjenica da smo sve završili u tri seta. Najvažnije je da smo u četvrtfinalu i da smo sutra (nedjelja) pružili mogućnost da u Davis Cupu debitiraju Veić i Dodig", kazao je Marin Čilić.

Hrvatska će od 9. do 11. srpnja igrati u četvrtfinalu s pobjednikom dvoboja Srbija - SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo