Šok za hrvatski sport! Umro je legendarni trener

Legendarni hrvatski atletski trener Ivan Ivančić iznenada je kasno sinoć preminuo u 77. godini života.

29.8.2014.
9:38
VOYO logo

Legendarni atletski trener posljednjih je dana bio je smješten na internoj intenzivnoj, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj.

U posljednje vrijeme mu je bilo jako loše, navodno mu je u posljednje vrijeme nekoliko puta pozlilo na što se požalio. Međutim, još uvijek se ne zna točan uzrok njegove smrti. Da stvar bude gora, Ivančić nikad nije bolovao. Do prije nekoliko dana svaki dan je trenirao, puno je i hodao, trenirao u teretani s svojim sportašima. Vodio je pravi sportski život, pun emocija, elana, i vjere u uspjeh svojih sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga hrvatska atletika tuguje za ovim velikim čovjekom. Hrvatski sport je izgubio velikog trenera, čovjeka koji je stvorio nedodirljivu diskašiću Sandru Perković koja je pokorila svjetsku konkurenciju. Kao sportaš, također je nizao uspjehe. Osvojio je dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.

Htio je još toga puno napraviti, htio je oblikovati hrvatsku atletiku na jedan svoj specifičan, pobjednički način. Ovog ljeta je ostvario još jedan uspjeh, dobio je šestog svjetskog prvaka kojeg je oblikovao svojim rukama (Martin Marković, svjetski juniorski prvak u disku), i s njim je htio još puno toga napraviti. Htio! Nažalost, "onaj gore" je imao drugačije planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo