RUKOMETAŠICE IZGUBILE NAKON PRODUŽETAKA / Hrvatice šeste u Europi

Image

Rukometašice Hrvatske poražene su u Skopju od Rumunjske s 36-33 nakon produžetaka u susretu za 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Makedoniji.

13.12.2008.
12:50
VOYO logo

Odluka o pobjedniku ovog susreta pala je u dodatnih 10 minuta. Na kraju su slavile Rumunjke, koje su i najvećim dijelom regularnog dijela susreta bile u vodstvu. Hrvatice su povele na samom početku s 2-1, ali Rumunjska je brzo preuzela kontrolu rezultata, i na odmor ponijela dva gola viška, 17-15.

Rumunjke su nastavak otvorile s dva gola i vodstvom 19-15, a onda su izabranice hrvatskog izbornika Zdravka Zovka krenule u lov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjele su nadoknaditi zaostatak, a u tri navrata i povesti. Posljednje vodstvo prije produžetaka Hrvatska je imala u 54. minuti, 27-26. Ipak, u zadnju minutu su s prednošću od gola razlike ušle Rumunjke. No, Andrea Penezić se digla s 9 metara i zabila za 29-29, a Rumunjke nakon minute odmora u preostalih dvadesetak sekundi nisu posložile napad koji bi im donio pobjedu. No, u dodatnih 10 minuta Rumunjska je bila bolja i na kraju ipak proslavila pobjedu 36-33.

Najefikasnije u hrvatskoj reprezentaciji bile su Maida Arslanagić i Lidija Horvat sa 7 golova. Vrlo dobra na golu bila je i Jelena Grubišić sa 16 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo