sjajan nastup / Hrvat izjednačio svjetski rekord i izborio nastup na Olimpijskim igrama

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Olimpijski pobjednik u trapu branit će zlato osvojeno u Riju

10.4.2019.
7:32
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni olimpijski pobjednik u trapu, hrvatski strijelac Josip Glasnović, osvojio je zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati), gdje je u kvalifikacijama izjednačio svjetski rekord sa svih 125 pogođenih meta, a potom u finalu bio bolji u raspucavanju za zlato od Tajlanđanina Savatea Sresthaporna.

U finalu su i Glasnović i Sresthaporn prvo pogodili 47 od 50 meta i tako izborili raspucavanje za zlato. U njemu je Josip pogodio devet, a tajlandski reprezentativac osam meta. Treće mjesto osvojio je Nijemac Paul Pigorsch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz olimpijskog pobjednika iz Rio de Janeira 2016. godine od hrvatskih reprezentativaca nastupili su još Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz, ali su ostali bez nastupa u finalu. Anton Glasnović je sa 120 pogođenih meta osvojio 31. mjesto, a Cernogoraz je sa 119 pogodaka bio 48. u kvalifikacijama u kojima su nastupila 142 strijelaca.

Josip Glasnović pobjedom u Al Ainu izborio je nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju i četvrti je hrvatski strijelac kojemu je to uspjelo. Prije njega nastup u Tokiju već su osigurali Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić. Glasnović će u Tokiju nastupiti na svojim trećim olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo