FEŠTA NA KANTRIDI / Hrabri Riječani otkinuli bod favoriziranom gostu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Poveli su domaćini preko Leona Benka u 10. minuti, a konačan rezultat četiri minute kasnije postavlja Cedric.

3.10.2013.
20:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke osvojili su prvi bod i postigli prvi zgoditak u natjecanju Europske lige nakon što su na Kantridi odigrali 1-1 protiv Betisa iz Seville.

Rijeka je fanatičnom borbenošću došla do velikog boda u srazu s favoriziranom momčadi iz Primere, te su u poptunosti opravdali svoje sudjelovanje u drugom najjačem europskom natjecanju nakon "potopa" kod Vitorije Guimaraes (0-4) u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis je utakmicu na Kantridi započeo tek s dvojicom igrača koji su nastupili preko vikenda u Primeri protiv Villareala, a to im se potjcjenjivanje osvetilo na početku utakmicu. Riječani su krenuli hrabro i u 10. minuti je LeonBenko na dodavanje Tomečaka u padu zakucao loptu u mrežu Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bio je to povijesni, prvi pogodak Riječana u Europskoj ligi. Nažalost, slavlje zbog vodstva trajalo je manje od četiri minute, Riječani nisu uspjeli očistiti loptu iz svog kaznenog prostora, a tu nespretnost iskoristio je Cedric koji snažnim udarcem s 20 metara pogađa sami gornji lijevi kut.

Betis je bio bolja momčad nakon izjednačenja, stvorili su tri izgledne prilike u prvom dijelu koje nisu rezultirale potpunim preokretom, a Riječanima je ipak pripala završnica poluvremena. U 40. minuti Benko je bio sam isred vratara, ali je neobjašnjivo htio uposliti Krstanovića, pa je propala velika prilika domaćina za novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Riječani su drugo poluvrijeme započeli opet uraganski, a već nakon dvije minute igre Benko ne koristi veliki poklon obrane Betisa. Hrvatska momčad se ravnopravno nosila s Betisom u drugom dijelu, u kojem nije bilo velikih prilika, jer su svi napadi gostiju završavali u bloku momčadi MatjažaKeka.

Za tri tjedna Rijeka gostuje u Lyonu, koji je na svom Gerlandu odigrao samo 1-1 s Vitorijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo