VELIKO PRIZNANJE MLADOM KOŠARKAŠU / Howard najbolji obrambeni igrač NBA lige

Image

Vođa Orlando Magica osvojio je 542 boda. Od 119 članova žirija njih 105 dodijelilo mu je prvo mjesto. Slijede LeBron James te Dwyane Wade.

21.4.2009.
20:35
VOYO logo

Dwight Howard, vođa Orlando Magica, proglašen je, prilično uvjerljivo, za najboljeg obrambenog košarkaša ove sezone u NBA ligi. Drugi je LeBron James, a treći Dwyane Wade. Howard je skupio čak 542 boda, a od žirija (119 meritornih osoba) je dobio 105 prvih mjesta. LeBron James iz Clevelanda je osvojio 148 bodova, a trećeplasirani Dwyane Wade iz Miamija 90 bodova.

Centar Orlanda je, inače, tek peti igrač u povijesti NBA lige koji je nakon regularnog dijela sezone najbolji u segmentu skokova i blokada. Prosječno je ove sezone Howard skupio 13.8 skokova i 2.9 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega su najbolji u skokovima i blokadama bili Bill Walton, Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon i Ben Wallace.

Uz sve to je 23-godišnji Howard najmlađi košarkaš koji je ponio ovu titulu, a bio je definitvno prvo ime Orlanda koji je u regularnom dijelu sezone ostvario omjer 59-23, te je nakon ere O'Neala i Hardawayja ponovno u vrhu NBA lige. Prije Howarda najmlađi je bio Alvin Robertson koji je epitet najboljeg obrambenog igrača ponio sa 23 godine i devet mjeseci. Howard je do toga došao s pet mjeseci manje na leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo