VALUJEV OBRANIO NASLOV / Holyfield misli da je pokraden

Image

Rus Nikolaj Valujev odlukom sudaca pobijedio je američkog veterana u ringu, Evandera Holyfielda.

21.12.2008.
7:38
VOYO logo

Rus Nikolaj Valujev pobijedio je odlukom sudaca na bodove američkog boksačkog veterana Evendara Holyfielda u borbi za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji po WBA verziji.

Nakon 12 rundi spektakla na ciriškom Hallenstadionu, suci su odlučili da pobjednik Valujev. Jedan je sudac predstavu 46-godišnjeg Hoyfielda i 11 godina mlađeg Valujeva vidio kao borbu u kojoj niti jedan boksač nije ostvario prednost, dok su dvojica sudaca bodovali meč u korist aktualnog svjetskog prvaka Nikolaja Valujeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski je div (213 cm) ubilježio jubilarnu, 50. pobjedu u karijeri, te je po četvrti puta u karijeri obranio naslov svjetskog prvaka, odnosno, po peti puta ga osvojio. Holyfield je, pak, u svom 54. profesionalnom nastupu pretrpio deseti poraz.

Publika u Zürichu odluku sudaca ispratila je s gromoglasnim zvižducima, držeći da je američki boksač zaslužio pobjedu, a s publikom se slaže i naš proslavljeni boksač, Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene ovakva odluka suca odbija od boksa i sporta. Nevjerojatno je da se ovakva boksačka legenda kao što je Evendar Holyfield isprati s ovakvom prijevarom. Ovo nema nikakvog smisla", rekao je Mavrović.

Trener i menadžer, kao i bivši svjetski prvak Evander Holyfield, smatraju da su im suci iz ruku oduzeli pobjedu.
"Mi nismo poraženi u ovoj borbi, mi smo bili bolji i što se mene tiče pobijedili smo", razočarano je nakon meča izjavio Holyfieldov trener Thomas Brooks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holyfieldov Menadžer Kenneth Sanders odmah nakon ogleda izjavio je kako traži revanš iduće godine, na što su iz Valujevljevog tima pozitivno odgovorili.

Najrazočaraniji odlukom sudaca svakako je bio sam Evander Holyfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam razočaran jer sam uoči proglašenja bio uvjeren kako sam dobio borbu. Mislim da sam bio bolji u više rundi. Sada mi preostaje da odem kući, odmorim se i razmislim o svojoj budućnosti", izjavio je Holyfield nakon meča.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo