LUDILO U VANCOUVERU / Hokejaši Kanade i SAD-a bore se za zlato

Domaćini su u polufinalu olimpijskog turnira u Vancouveru rezultatom 3:2 pobijedili Slovačku, a SAD se lako obračunao s Finskom 6:1. Finale se igra u nedjelju.

27.2.2010.
7:56
VOYO logo

Hokejaši Kanade i SAD-a igrat će u nedjeljnom finalu olimpijskog turnira u Vancouveru. Kanada je u polufinalu pobijedila Slovačku 3:2, a SAD Finsku 6:1.

To će biti drugi sraz ovih reprezentacija otkako profesionalci NHL lige mogu sudjelovati na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su kontrolirali igru veći dio utakmice, i u posljednju trećinu ušli s vodstvom od 3:0, Kanađani su primili dva gola u trećoj trećini, ali su na kraju izdržali kanonadu slovačkih udaraca prema svom golu i sačuvali prednost.

S golovima Patricka Marleaua, Brendena Morrowa i Ryana Getzlafa u prve 24 minute igre, izgledalo je da Kanada ima osiguranu pobjedu protiv Slovačke, kojoj je to bilo prvo olimpijsko polufinale. No golovi Lubomira Visnovskya i Michala Handzusa u razmaku od četiri minute u trećoj četvrtini donijeli su napetu završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države su prošle nedjelje u utakmici u skupini iznenadili Kanadu i pobijedili s 5-3, pa će to vjerojatno nastojati učiniti i u finalu. No, protiv sebe će imati domaćine željne revanša, kojima je olimpijsko zlato u hokeju važnije od 10 zlatnih medalja koje su do sada osvojili kanadski sportaši na 21. Zimskim olimpijskim igrama, što obećava izuzetnu utakmicu.

U subotu za brončanu medalju igraju Finska i Slovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo