'PODUPIREMO AKCIJE DRŽAVNIH INSITITUCIJA' / HNS traži prijem kod ministra Jovanovića

Image
Foto: PIXSELL

Zorislav Srebrić , glavni tajnik HNS-a tražit će prijem kod ministra Jovanovića kako bi iznijeli sve aktivnosti saveza u zadnje vrijeme.

6.1.2012.
16:59
PIXSELL
VOYO logo

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić, koji je u petak u Umagu posjetio polaznike ovogodišnjeg zimskog nogometnog kampa HNS-a komentirajući jučerašnju izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića kako "vrh HNS-a vodi nogomet u propast" te kako se nakon posljednjih afera može govoriti o "moralnoj, društvenoj i kaznenoj odgovornosti HNS-a", istaknuo kako će čelnici HNS-a zatražiti prijem u nadležnom Ministarstvu kako bi iznijeli sve aktivnosti koje u posljednje vrijeme provodi HNS.

"Ne bih posebno komentirao izjavu ministra Jovanovića. Mi smo se kao HNS, ali i Izvršni odbor i skupština deklarirali da ono što nije dobro za nogomet treba iskorijeniti. Stoga, mi kao savez podupiremo akcije državnih institucija", kazao je Srebrić za Hinu, dodavši da podržava da se u rješavanju nagomilanih problema u nogometu uključi i država odnosno resorno Ministarstvo.

"I prije godinu dana u aferi "offside" HNS se stavio na raspolaganje državnim institucijama te je tada ostvaren jedan dobar oblike suradnje koji bi trebao doći do izražaja u svakoj sličnoj situaciji" istaknuo je glavni tajnik HNS-a ustvrdivši kako država, za razliku od saveza, ima instrumente za rješavanje takvih situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budite uvjereni da bi HNS, da je prije doznalo za neke nepravilnosti i da je netko to prijavio, pravovremeno reagirao" naglasio je Srebrić. Na pitanje da li posljednji događaji u hrvatskom nogometu mogu dovesti u pitanje regularnost domaće nogometne lige Srebrić je kazao kako će o tome moći razgovarati kada budu provedeni svi postupci.

"Postoji pravilnik o natjecanju u kojem članak 80 regulira da može doći do poništenja pojedinih utakmica, no prije svega moraju drugi postupci postati pravomoćni", poručio je Srebrić dodavši kako UEFA i FIFA imaju "dobar uvid u događaje u hrvatskom nogometu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima HNS ima snage obračunati se s ovim aferama, ali "samo zajedničkim snagama i naporima situacija se može popraviti".

Na pitanje razmišlja li o ostavci Srebrić je odgovorio: "Razmišljam o mnogočemu. Neka bude to zajedničko razmišljanje o onome što je najbolje za razvoj hrvatskog nogometa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo