CRNO TRŽIŠTE UOČI SRBIJE / HNS poništio 80-ak preprodanih ulaznica

'Policija će odlučiti o daljnjim postupcima prema preprodavačima, ali mi još jednom upozoravamo navijače da ne posežu za crnim tržištem', kažu u HNS-u.

1.3.2013.
15:30
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez je u suradnji s policijom otkrio pokušaj preprodaje ulaznica za utakmicu Hrvatska - Srbija, koja će se 22. ožujka odigrati na stadionu u Maksimiru, na čak 24 prodajna mjesta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavomskom Brodu, Varaždinu, Požegi, Makarskoj i sve su te karte poništene i bit će ponovno puštene u prodaju.

"Radi se o 80-ak ulaznica koje su bile predmet javne preprodaje. Policija će odlučiti o daljnjim postupcima prema preprodavačima, ali mi još jednom upozoravamo navijače da ne posežu za crnim tržištem", rekao je povjerenik za sigurnost HNS-a ZoranCvrk na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana u prostorijama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne može izraditi idealan sustav prodaje i distribucije karata kada imate potražnju za 50-60 tisuća ulaznica, a u slobodnu prodaju možete pustiti nešto više od 15-ak tisuća. Zato se još jednom ispričavam svima koji su imali problema zbog blokade servera i velike gužve na prodajnim mjestima. Mi ćemo do 4. ožujka završiti distribuciju i prodaju svih karata i to pitanje zatvoriti", kazao je izvršni predsjednik HNS-a DamirVrbanović.

Image
Foto: Pixsell

On je naglasio kako je u petak s predsjednikom UEFA-ine komisije za stadione i sigurnost FrantišekomLaurinecom načelno dogovorio dolazak visokog izaslanstva UEFA-e koja traži sastanak s predsjednikom Vlade RH ZoranomMilanovićem i sa svim resornim ministrima koji se bave problematikom zaštite i sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izaslanstvo UEFA-e, u kojem će osim MichaelaPlatinija biti svi ostali najviši dužnosnici zaduženi za ovu problematiku ne može doći u Zagreb prije 14. ožujka, a Vladi su prepustili odluku o terminu sastanka", rekao je Vrbanović.

Izvršni predsjednik HNS-a napomenuo je da je na posljednjoj sjednici IO HNS-a donešen novi Kodeks o ponašanju svih članova HNS-a od igrača, trenera, sudaca, nogometnih djelatnika i svih drugih pojedinaca koji štete ugledu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

"Takva iščašena ponašanja više nećemo tolerirati, jer sada imamo efikasno oružje za borbu protiv njih, a ja nikada neću pristati na ocjene da smo svi mi nogometna mafija ili močvara" kazao je Vrbanović, koji se osvrnuo i na nedavno pismo koje je predsjednik UEFA-e Michel Platini uputio Vladi RH, a javnost o njegovom sadržaju izvjestio IO HNS-a na što je oštro reagirao ministar ŽeljkoJovanović.

"Ministrov odgovor i nije bio toliko oštar. On je naš ministar i mi ga poštujemo, ali smatramo da se previše bavi problematikom pojedinca koja u ovom trenutku nije najbitnija", zaključio je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo