dobra večer hrvata / Hezonja zabio 11 koševa u porazu Orlanda, Bogdanović devet u porazu Brooklyna

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović je imao najveću minutažu sinoć. On je u porazu Brooklyn Netsa od 100-115 od Chicago Bullsa odigrao 28 minuta i 44 sekunde i u tom je vremenu zabio devet koševa

29.10.2015.
9:54
AP Images
VOYO logo

Bojan Bogdanović, Mario Hezonja i Damjan Rudež su sinoć odigrali prve službene utakmice u NBA, a pobjedu je odnio jedino Rudežov Minnesota Timberwolves.

Bojan Bogdanović je imao najveću minutažu sinoć. On je u porazu Brooklyn Netsa od 100-115 od Chicago Bullsa odigrao 28 minuta i 44 sekunde i u tom je vremenu zabio devet koševa, uz jednu asistenciju i jedan skok. Mario Hezonja je uz nešto manju minutažu - 25:16 minuta - zabio 11 koševa uz tri skoka i dvije asistencije također u porazu Orlando Magica od 87-88 od Washington Wizzardsa. Damjan Rudež je u pobjedi Minnesota Timberwolvesa protiv LA Lakersa od 112-111 na terenu proveo 4:32 minute i zabio dva koša te upisao jedan skok.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonjin Orlando je poražen u zadnjim sekundama, točnije 12,7 sekundi prije kraja kada je pobjednički koš za Washington zabio John Wall . Bradley Beal je predvodio Wizardse sa 24 pogotka, a pratio ga je Wall sa 22 pogotka i pet blokova. Orlando je stvorio prednost od osam koševa na početku zadnje četvrtine prije nego je serija od 12-0 Wizardsa to izbrisala. Trica Marija Hezonje i zakucavanje Tobiasa Harrisa zatvorili su seriju od 9-0 Magica kao odgovor na to i doveli ga na 87-82 manje od svije minute do kraja. Victor Oladipo je predvodio Magic sa 17 koševa i 11 skokova, a Harris je dodao 15 koševa. 

Brooklyn Netsi su izgubili od Chicago Bullsa sa 100-115. Najbolji strijelac Chicaga bio je Jimmy Butler sa 24 pogodaka, Nikola Mirotic je ubacio 18 u drugoj uzastopnoj pobjedi Chicaga na početku sezone. Pau Gasol je dodao 16 pogodaka, a Derrick Rose 15 za Bullse koji su rano stvorili prednost, onda izgubili većinu ne igrajući obranu u drugoj četvrtini i odna se opet sabrali u trećoj. Kod Brooklyna Brook Lopez je bio najučinkovitiji sa 26 koševa, a Andrea Bargnani je zabio 17. Netsi su otvorili svoju 40. sezonu u NBA zaostavši odmah na počeku 7-0 nakon čega su cijelu utakmicu lovili razliku. Promašili su devet pokušaja trica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U u prvoj utakmici nakon smrti trenera Flipa Saundersa Minnesota Timberwolvesi su sa 112-111 pobijedili LA Lakerse, a  Ricky Rubio je zabio 28 koševa, najviše u karijeri, uz 14 asistencija i Timberwolvesi su uspjeli nadoknaditi razliku od 16 koševa u drugom poluvremenu. Kada je Lou Williams promašio koš uz zvuk sirene za kraj, igrači Minnesote su se zagrlili slaveći pobjedu. Kevin Marti je ubacio 23 koša za Timberwolvese koji su oprije tri dana izgubili trenera Saundersa.

Minnesota je vodila 111-102 nešto više od dvije minute do kraja, ali su Lakersi napravili seriju od 9-1. Williams je pogodio tricu 31 sekundu do kraja i smanjio prednost Minnesote na jedan koš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Garnett je sinoć, na početku svoje 21. godine u NBA-u, zabio četiri koša uz sedam skokova za Minnesotu, postavši tako tek treći košarkaš koji je igrao tako dugo u ligi.  Garnet,a je Saunders nagovorio prošle sezone da se vrati u Minnesotu.

Kobe Bryant je u svojoj prvoj utakmici od siječnja zabio 24 koša, ali je promašio zadnjih osam šuteva dok se Minnesota sabirala.  To mu je 20. sezona u Lakersima čime je srušio rekord Johna Stocktona koji je do sada bio košarkaš s najviše godina provedenih u jednoj momčadi NBA.  Williams je dodao 21 koš u svojoj prvoj utakmkci za  Los Angeles. Julius Randle se vratio u prvu momčad Lakersa sa 15 pogodaka i 11 skokova. Prošle je sezone 7. pick slomio nogu na početku sezone i propustio tako ostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo