REPOVI NAKON UTAKMICE / Henry priznao da je bila ruka, Irci ogorčeni

"Platini je vjerojatno odmah zvao Blattera i čestitao mu", izjavio je irski napadač Robbie Keane. Francuzi su se na SP plasirali golom Gallasa postignutom nakon što je Thierry Henry u petercu igrao rukom.

19.11.2009.
9:53
VOYO logo

PARIZ - Nogometaši Irske nisu skrivali ogorčenje nakon druge dokvalifikacijske utakmice s Francuskom, u kojoj su ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Svoju ljutnju usmjerili su prema Fifi, Uefi i i švedskom sucu Martinu Hanssonu koji nije vodio igranje rukom Thierryja Henrya u akciji u kojoj su Francuzi postigli pogodak za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henry je, naime, u 13. minuti produžetka utakmice na Stade de Franceu, u kaznenom prostoru rukom primirio loptu, a potom je asistirao Williamu Gallasu za pogodak koje je Francuze odveo u Južnu Afriku. Irci su još u 32. minuti utakmice anulirali prednost Francuza od 1:0 iz prve dokvalifikacijske utakmice.

"Opljačkani smo i prevareni. Osjećam se užasno. Mi smo prevareni, no Fifa će biti sretna. Ponovo se pomoglo velikima," kazao je razočarani kapetan irske reprezentacije Richard Dunne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još teže riječi "potegao" je i napadač Robbie Keane. "Fifa i Uefa su dobile rezultat kakav su željele. Michael Platini je vjerojatno odmah zvao Seppa Blattera i čestitao mu.

 Vratar Shay Given još se dugo nakon utakmice nije mirio "pljačkom" koja je 'zelenima' zatvorila vrata SP-a. "Svi na stadionu su vidjeli ruku, samo su suci žmirili. Nedopustivo je na takav način ostati bez svjetskog prvenstva. Muka mi je od svega i nakon ovoga razmišljam o napuštanju reprezentacije", rekao je irski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Irski izbornik Giovanni Trapattoni bio je najsmireniji, premda niti on nije skrivao razočaranje.

"Tužan sam, jer smo odigrali veliku utakmicu. Dečki su se borili kao lavovi. Ova utakmica nema veze s fair-playom. Glupo je izgubiti na takav način. Pitanje pobjednika se trebalo riješiti kaznenim udarcima," kazao je Trapp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovakvih reakcija, ali i snimke, napadaču francuske reprezentacije Henryju nije preostalo ništa drugo nego da prizna igranje rukom. No, poručio je da je utakmica s Irskom za njema završena priča.

li je poručio da je utakmica s Irskom za njega završena priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ruka, no nisam ja tu da bih sudio utakmicu....Lopta se odbila od tla i pogodila me u ruku. Sudac nije ništa svirao", izjavio je Henry za L'Equipe.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo