OLIMPIJCI U ZAGREBU / Hanžek jači od briselskog mitinga!

Na zagrebački atletski miting stiže sedmero olipijskih prvaka iz Pekinga, a konkurencija u utrci na 100 prepone nije viđena ni na posljednjem mitingu Zlatne lige.

6.9.2008.
14:38
VOYO logo

ZAGREB - Iako popularni "Hanžek" ima "samo" status Grand Prix mitinga, u utorak 9. rujna, od 16.30 sati u Sportskom parku Mladosti itekako će se osjetiti duh Zlatne lige.

Tada će u glavni grad Hrvatske doći ne samo najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić, koja je pobijedila na pet od šest mitinga Zlatne lige, nego i još četvero pobjednika natjecanja u Bruxellesu, na kojem je Blanki izmakao jackpot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 100 m nastupit će Amerikanka Mershevet Hooker koja je sa 22.62 u Belgiji bila najbrža na 200 metara i koja je u toj disciplini u Pekingu bila peta.

Ona je svojedobno uz pomoć vjetra "stotku" pretrčala za 10.76. Osim Hooker, nastup na "Hanžeku" su potvrdile i Veronica Campbell-Brown, Torri Edwards, Carmelita Jeter, a u toj konkurenciji trčat će i hrvatska rekroderka Maja Golub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb će se moći pohvaliti i da ima jačih 100 prepone nego zadnji miting Zlatne lige, jer je na stadionu kralja Boudoina najbrža bila peta iz Pekinga Delloreen Ennis-London sa 12.65. Na "Hanžeku" će nastupiti četiri preponašice koje su na pekinškim Olimpijskim igrama trčale brže od nje, a to su olimpijska prvakinja Dawn Harper, zatim srebrna Sally McLellan, brončana Priscillu Lopes-Schliep te Demu Cherry. Uz njih će biti još jedna hrvatska rekorderka, Andrea Ivančević.

Doći će i Amerikanac Miguel Pate, jedini koji je u Belgiji preskočio osam metara (8,02) u skoku u dalj, te Youssef Saad Kamel iz Bahreina, pobjednik na 800 metara sa 1:44.56. On je nekada nastupao pod zastavom Kenije i to kao Gregory Kochellah, inače sin dvostrukog svjetskog prvaka Billyja Kochellaha, a u Zagrebu će predvoditi konkurenciju u utrci na 1.500 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, na Grand Prix Zagreb 2008. nastupit će sedam olimpijskih prvaka s nedavnih Igara u Pekingu i to Dayron Robles (110 prepone, ujedno i svjetski rekorder), Veronica Campbell-Brown (200 m), Dawn Harper (100 prepone), Julija Čermošanskaja (4x100 metara), Stephanie Brown-Trafton (disk), Aksana Miankova (kladivo) i Primož Kozmus (kladivo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo