Hajdukovci hoće regionalnu ligu bez Srba

Bugari, Mađari, Slovaci i Slovenci su dobrodošli, ali ne i srpski klubovi

1.4.2013.
15:20
VOYO logo

Predsednik splitskog Hajduka Marin Brbić izjavio je za Jutarnji list da je taj klub "rukama i nogama za regionalnu ligu", ali da u njoj nema mesta za srpske klubove.

U Sofiji je nedavno održan sastanak Evropske asocijacije klubova (ECA) na kome je bilo govora o formiranju regionalne fudbalske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni klubovi iz regiona, uključujući i naše, odavno ne kriju da bi ovakvo takmičenje bilo najbolje za sve, ali iz tabora Hajduka stigao je drugačiji odgovor.

- Nismo dobili poziv, niti smo bili u Sofiji. No, za regionalnu ligu smo i rukama i nogama. Bio bi to dobar posao za Hajduk, još puno ozbiljnih utakmica i prilika da se ispune tribine stadiona. Ali, pitanje je sa kojim državama, koje bi klubove uključivala ta liga. Mislim da još uvek nije vreme da igramo istu ligu sa srpskim klubovima. Nije to neki moj nacionalistički stav, niti je to stvar nekih mojih političkih uverenja. Razlog zbog kojeg mislim da nije vreme za zajedničku ligu sa Srbima je sigurnost. Bile bi to utakmice pune negativnog naboja i stvorili bi se veliki problemi za osiguranje. A za druge opcije sam otvoren, i za ligu sa Mađarima, Slovencima, Slovacima, Bugarima, klubovima iz Bosne i Hercegovine - rekao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo