KAKAV START SPLIĆANA / Hajdukov odgovor Dinamu: Petarda u Stanovima!

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Nakon što su se dopadljivom igrom i velikim otporom Dinamu predstavili u Superkupu, mladi nogometaši Hajduka na najbolji su mogući način otvorili i prvenstvenu utrku s najljućim rivalom - uvjerljivom pobjedom nad Zadrom.

13.7.2013.
23:00
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

U prekrasnom ambijentu stadiona u Stanovima Tudorovi 'klinci' slomili su domaćine sa čak 5:1 i time su bacili rukavicu izazova moćnom maksimirskom klubu koji je prvenstvo otvorio također uvjerljivom pobjedom nad Osijekom (3:1) dan ranije.

Splićani su poveli u 26. minuti pogotkom Tomislava Kiša koji je sjajno pratio udarac Mujana te potom lagano poentirao sačekavši loptu koja se odbila od grede.

Igor Tudor je praktički na samom početku drugoga poluvremena - isključen!Isti igrač bio je strijelac za Hajduk i u 33. minuti, također dobro prativši akciju svojeg suigrača. Ovoga puta je Kouassi ispremiješao obranu Zadrana, ali je Kiš bio taj koji se upisao u strijelce.

Uoči odmora Zadar je smanjio pogotkom Terkeša, no već u 57. minuti Hajduk je ponovno imao dva gola viška, a za 3:1 je zabio vrlo raspoloženi Kouassi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

U tim je trenucima na terenu i oko njega bilo vrlo burno. Crveni karton je nešto prije Kouassijevog gola dobio trener Hajduka Igor Tudor zbog žestokih prigovora, da bi u 59. minuti drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio domaći igrač Jerbić.

Nakon toga je Splićanima posao bio još lakši, pa je u 75. minuti Kouassi sve pripremio Pašaliću za 4:1, dok je 'petardu' Hajduka zaokružio Marko Bencun koji je ušao u igru umjesto dvostrukog strijelca Kiša.

Slavlje Lokomotive u Sigetu

U drugom subotnjem susretu 1. kola Prve HNL Lokomotiva je na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca u Sigetu pobijedila 2:0.

Gosti su pred nekih 1.500 gledatelja na stadionu NŠC Stjepan Spajić poveli u 29. minuti golom Marija Šituma.

Pobjedu hrvatskog doprvaka potvrdio je 21-godišnji Karlo Bručić u 49. minuti uz veliku pomoć vratara Hrvatskog dragovoljca Ivana Čovića kojem je na kraju upisan autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo