DVOSTRUKI KRITERIJI HNS-a / Hajduk kažnjen zbog rasizma! Što je s Dinamom?

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je odlukom Krešimira Vlajčevića zbog rasizma i nereda na igralištu tijekom utakmice protiv Istre 1961 kažnjen novčanom kaznom od 80 tisuća kuna.

29.2.2012.
15:11
PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige KrešimirVlajčević donio je odluke o kaznama za isključene igrače i prijavljenim prekršajima na utakmicama 19. kola.

HNK Hajduk je njegovom odlukom kažnjen zbog rasizma i nereda na igralištu tijekom utakmice protiv Istre 1961 novčanom kaznom od 80 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegat utakmice Hajduk-Istra 1961 u svom izvješću naveo je da je zbog bacanja pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača u ograđeni dio igrališta i na teren za igru u 60. minuti utakmica morala biti prekinuta jednu minutu.

Nadalje, u 55. minuti utakmice gledatelji su se nesportski ponijeli prema igraču Istre 1961 Henriju Belleu kratkim hukanjem što se ponovilo još nekoliko puta zbog čega je sudac VladoSvilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio objavu upozorenja putem razglasa da će u ponovljenom slučaju prekinuti utakmicu prema propisanoj proceduri iz Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod donošenja odluke o kazni, disciplinski sudac kao olakotnu okolnost uzeo je u obzir činjenicu koju je u svom očitovanju istaknuo HNK Hajduk da je poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te angažirao sve potrebne službe.

Zanimljivo, samo nekoliko dana prije spomenutog dvoboja navijači Dinama također su na rasističkoj osnovi vrijeđali tamnoputog nogometaša Istre, međutim, kazne za maksimirski klub još uvijek nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u utorak je povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige JosipBrezni, uvidom u službenu dokumentaciju s neodigrane utakmice 19. kola Varaždin-Rijeka, donio odluku o registraciji utakmice s 3:0 (par-forfe) u korist Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo