PITAJTE JOŠKA / Hajduk ili Dinamo? 'To je kao da pitaš volim li više mamu ili tatu'

U emisiji RTL Liga stručni komentator Joško Jeličić odgovorio je na niz zanimljivih pitanja koje su postavili gledatelji.

9.12.2013.
10:00
VOYO logo

Jedan je gledatelj uputao Jeličića je li mu bilo draže igrati za Hajudk ili Dinamo.

"To je nešto slično kao da pitaš volim li više mamu ili tatu. Oba kluba su ostavila veliki trag u mojoj karijeri. Naravno, rođen sam kao hajdukovac i uvijek ću biti hajdukovac,međutim, iznimno poštujem Dinamo i pokušavam u tom smislu i ovom poslu koji radim biti neutralan iako se teško nositi s mojim Dalmatincima", iskren je bio bivši igrač dvaju najjačih hrvatskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je bolji vezni igrač - Mario Pašalić ili Alen Halilović?

"Reći ću ovako - igrački potencijal Alena Halilovića je veći nego Pašalića, ali u ovom trenutku meni se više sviđa kako se razvija Pašalić za razliku od Alena Halilovića koji se ne razvija, nego stagnira. Nadam se da će se pokrenuti, a mislim da, što se tiče klase, da je Alen tu u prednosti jer mu je Bog dao nešto posebno", objasnio je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je najbolja formacija s kojom se može igrati moderan, lijep i napadački nogomet?

"Najviše novinari robuju tim sustavima, ali geometrijski gledano, za pokrivanje prostora najoptimalnija formacija je 4-2-3-1, ali ono što ja preferiram je momčad koja ide s visoko postavljenim linijama, koja teži posjedu igre, brzom reposjedu (oduzimanju lopte), preferiram onako lijep nogomet, s puno posjeda, puno trke, držanjem lopte, stvaranjem pukotina u suparničkoj obrani i korištenjem tih prostora. Volio sam gledati Spalettijevu Romu, volim Guardiolu i Wengera iako je to nekad umiranje u ljepoti...", zaključio je RTL-ov komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo