pohvalio protivnike / Guardiola: Šahtar bi se u Bundesligi borio za naslov

Image
Foto: AP Images

Guardiola je uoči uzvratne utakmice protiv Šahtora izjavio kako Šahtar ima igračku kvalitetu, ali i da kad bi se natjecali u Bundesligi, borili bi se za naslov

10.3.2015.
19:42
AP Images
VOYO logo

Trener Bayerna Pep Guardiola izjavio je u utorak kako ukrajinski Šahtar, predvođen hrvatskim reprezentativcem Darijom Srnom, ima kvalitetu koja bi mu jamčila da se i u Bundesligi bori za naslov.

"Šahtar ima igračku kvalitetu ravnu onoj najboljih njemačkih klubova. Igraju agresivno, brzi su u kontranapadima, i kada bi se natjecali u Bundesligi vjerujem da bi se borili za naslov", istaknuo je Guardiola uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, koja je na rasporedu u srijedu u Muenchenu. U prvom susretu bilo je 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam što bi uslijedilo ako ne bismo prošli dalje, bilo bi puno kritika i pritisaka. No, imam povjerenja u svoje igrače i vjerujem da ćemo proći u četvrtfinale. Trebamo kontrolirati igru kao što smo to učinili u prvom poluvremenu susreta u Ukrajini, a to znači da ne smijemo ostaviti prostora njihovim napadačima. Ako ih ostavimo na širokom prostoru, onda ćemo biti u velikim problemima", rekao je Guardiola, izdvojivši veznjaka Douglasa Costu i napadača Luiza Adriana, koji je najbolji strijelac Lige prvaka s devet golova.

"Šahtar je vrlo dobra ekipa, ali mislim da smo mi ipak bolji. Fokusirani smo i znamo što nam je raditi, moramo pobijediti", napomenuo je jedan od najboljih igrača Bayerna Franck Ribery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo