Težak izazov / Gostovanje istine za mladostaše u Szolnoku: 'Tek će pokazati svoju snagu'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vaterpolisti Mladosti imaju težak ispit kod mađarskog Szolnoka

23.1.2019.
11:58
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Pred mladostašima je gostovanje istine. U mađarskom Szolnoku zatvaraju prvi dio grupne faze i ne vrate li se neporaženi, plasman na završnicu bit će jako daleko budući da talijanska Verona dočekuje splitski Jadran i potencijalno može pobjeći Žapcima na velikih osam bodova.

Doduše, pobijedi li Jug Olympiakos, Grci bi na trećem mjestu bježali samo tri boda, no nitko ne živi u iluzijama da Zagrepčani mogu ikako preskočiti aktualnog europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tu je titulu prije Olympiakosa držao upravo Szolnok. Mađari su se, međutim, otad rezultatski ozbiljno stropoštali, u šest kola skupili su tek šest bodova i njihove šanse za F8 već su sada vrlo male. Izgube li i od hrvatskog doprvaka, više ne bi postojale. Matematičke da, realne ne.

“Iduće dvije utakmice jesu biti ili ne biti i za nas i za njih", mišljenja je Miloš Ćuk, najzvučnije ovoljetno pojačanje Mladosti koje je stiglo baš iz Szolnoka, stoga nema boljeg sugovornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nisu najbolje krenuli u ovom sezonu i rezultati koje su dosad ostvarili ne odgovaraju njihovoj kvaliteti. Doživjeli su dosta promjena na ulasku u sezonu, čak više i od nas, i to je ostavilo traga. Oni će tek u idućem razdoblju pokazati svoju snagu i očekujem da se počinju dizati u drugom dijelu sezone."

Čisto da približimo njihovo mučenje, još u prvom kolu jedva su pobijedili splitski Jadran, izgubili su u Bustu Arsiziju kod Verone, remizirali kod kuće s Hannoverom i Olympiakosom, a minimalno izgubili u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ekipa koja u svojim redovima ima Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, Gerga Zalankija, Gabora Kisa, Viktora Nagya definitivno mora kad-tad proigrati. Ne prizivamo ih da to bude danas.

"Szolnok ne igra “divlje” kao druge mađarske ekipe, a i napravio je sustav u obrani što će se pokazati u nastavku. Puno bolje igra na svom plivalištu nego u gostima, stoga možemo ostvariti pozitivan rezultat tamo jedino ako nam obrana bude funkcionirala na najvišoj mogućoj razini. Naša je prednost indvidualni kontranapad preko Miloša i Harkova. Pojedinačno gledano, kvaliteta je možda malo na njihovoj strani, a mi moramo biti borbeni i hrabri. Obrana, obrana i obrana", završio je Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo