BARCA 20 SUSRETA NE ZNA ZA PORAZ / Goropadna Barca u iščekivanju Reala

Image

Pobjedom nad Valencijom (4-0) u subotnjem dvoboju 14. kola Primere nogometaši Barcelone uz utakmicu su viška pobjegli Realu na ogromnih devet bodova.

7.12.2008.
10:16
VOYO logo

Čak tri gola postigao je odlični Thierry Henry.

Madriđani, izvan forme i s niskom ozlijeđenih igrača, tek trebaju odigrati dvoboj sa Sevillom na Santiago Bernabeu i pokušati smanjiti prednost pred "el clasico", derbi koji sljedeće subote dvije najslavnije španjolske momčadi igraju na Nou Campu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona taj dvoboj čeka sa serijom nepobjedivosti dugom ravno dvadeset utakmica.

Sve je, međutim, počelo porazom (1-0) od Numancije Sergija Krešića, u prvom kolu prvenstva još u kolovozu. U toj su seriji nogometaši Josepa Guardiole imali samo nekoliko podbačaja, poput remija s Racingom, Getafeom i Baselom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Impresivna je brojka od 44 postignuta gola u ligi. Prosjek u 14 utakmica tako je neznatno viši od tri gola po svakoj. Istodobno, primili su Katalonci svega devet golova (0.6 po utakmici).

Igrače zbog sjajnih igara bodri i sve više publike, koja je tijekom dviju loših sezona napustila klub. Dvoboj s Valencijom na Nou Campu pratile su 83.000 gledatelja, što je ovosezonski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Joan Laporta pozvao je navijače da dođu pomoći i u subotnjem "clasicu" upozorivši pritrom svoje igrače:

"Jako se bojim ovakvoga, ranjenog Reala. U takvom stanju Madriđani su nam uvijek bili najteži protivnik. Bit će to za nas vrlo, vrlo teška utakmica", kazao je predsjednik koji je također u procesu povrata povjerenja navijačkog mnoštva, obzirom da je lani klub doveo do sramotne bilance, najgore u posljednjih 25 godina: cijelo je sportsko društvo pod nazivom FC Barcelona osvojilo tek jedan naslov, i to onaj hokejaša na koturaljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo