izvanredna nogometna predstava / Golijada na Poljudu: Hajduk nakon trilera srušio Istru

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Gledatelji su na Poljudu vidjeli pravu golijadu i čak osam zgoditaka. U prvom poluvremenu Hajduk je s dva pogotka Sandra Gotala i zgoditkom Mije Caktaša iz penala vodio s 3-0 i činilo se da će bez poteškoća doći do pobjede.

13.12.2014.
19:33
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

U susretima 19. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka pobijedili pulsku Istru 1961 s 5-3 u naefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone HNL-a, dok je Lokomotiva slavila u Osijeku s 2-0.

Gledatelji su na Poljudu vidjeli pravu golijadu i čak osam zgoditaka. U prvom poluvremenu Hajduk je s dva pogotka Sandra Gotala i zgoditkom Mije Caktaša iz penala vodio s 3-0 i činilo se da će bez poteškoća doći do pobjede. No, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Dino Mikanović je zaradio crveni karton, a Dejan Radonjić iz kaznenog udarca smanjio na 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radonjić je svojim drugim golom u 51. minuti učinio utakmicu krajnje neizvjesnom, Caktaš je iz novog penala povećao na 4-2, a Blagojević iz slobodnog udarca u 87. minuti opet doveo Istrane na samo jedan pogodak razlike. Konačan rezultat postavio je u 88. minuti Artjom Milevskij za kraj izvanredne nogometne predstave na Poljudu.

Već u 20. sekundi utakmice Hajduka i Istre, ozlijedio se Zoran Nižić. Ozlijedio ga je njegov suigrač Dino Mikanović koji je htio ispucati loptu, pa je nogom u bradu pogodio svoga stopera. Odmah je reagirala liječnička ekipa Istre 1961 pred čijom se klupom to dogodilo. Iz svečane lože spustio se i Hajdukov liječnik Fabjan Čukelj, a došlo je i vozilo Hitne pomoći, koje ga je odvezlo u bolnicu. Nižić je zadobio potres mozga, kratko je bio u nesvjesti, ali je došao k sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo s 46 bodova, Rijeka je druga s 39, Hajduk ima 32, a Lokomotiva 28 bodova. Zadar je zadnji s 13 bodova, Osijek ima 15, a Istra 1961 je na 16 osvojenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo