ROK OD PET DANA / Glasgow Rangersima prijeti bankrot

Image
Foto: PIXSELL

Velikani škotskog nogometa Glasgow Rangers nalaze se pred teškom situacijom nakon što su službeno podnijeli zahtjev za bankrotom sudu u Edinburghu.

13.2.2012.
20:18
PIXSELL
VOYO logo

Škotskom gigantu Glasgow Rangersima prijeti bankrot nakon što je klub u teškoj financijskoj situaciji, koju nije spasio ni prijelaz hrvatskoga napadača Nikice Jelavića u Everton.

Reuters javlja da su Rangersi službeno podnijeli zahtjev za bankrotom sudu u Edinburghu, a on će uslijediti ukoliko Rangers izgubi pravnu bitku oko plaćanja poreza državi u iznosu od 77.2 milijuna dolara. Klub ima pet dana da proglasi bankrot, a ako se to ne dogodi klub će voditi stečajni upravitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangersi su čak 54 puta bili prvakom Škotske, kod kuće njihove utakmice prati u prosjeku 45.000 gledatelja, no problem je što u Škotskoj nema jakih sponzora, a prihodi od TV-prava su vrlo mali, osim od utakmica s najvećim suparnikom Celticom. Većinski vlasnik kluba je Craig Whyte, koji je u svibnju skupio 85 posto dionica kluba, ali za samo jednu funtu.

Rangersi zaostaju za Celticom pet bodova, a u ponedjeljak su pronašli i zamjenu za Jelavića. Bit će to Gabonac Daniel Cousin (35), koji je već igrao za Rangerse 2007-2008, ali koji je bez kluba bio sedam mjeseci nakon napuštanja grčke Larise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo