Francuski vratar /

Gerard napao organizatore: 'Ovo je cirkus, ne možemo igrati 10 utakmica u dva tjedna'

Image
Foto: AP Images

Vidjeli smo i sami da Luka Cindrić već nakon prve utakmce nije bio na sto posto

28.1.2019.
15:25
AP Images
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u rukometu koje je održano u Njemačkoj i Danskoj oborilo je sve rekorde gledanosti. Organizatori su nadmašili sami sebe i pružili gledateljim vrhunsko iskustvo praćenja rukometa.

No, ne i igračima. Bar tako tvrdi francuski vratar Vincent Gerard. Sjajni Francuz rekao je da je raspored od deset utakmica koje su zgusnute u 17 dana prenaporan za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo zaustaviti ovaj cirkus. Igrači ne mogu odigrati deset utakmica u dva tjedna uz samo nekoliko dana odmora. To je premalo i moramo to promijeniti. televizijski prijenosi su bitni, ali moramo misliti o zdravlju igrača", rekao je francuski vratar za portal Handball Planet.

A zdravlje igrača bilo je na ovom prvenstvu ugroženo. Vidjeli smo i sami da Luka Cindrić već nakon prve utakmce nije bio na sto posto, da bi kasnije potpuno odustao od turnira zbog boli u zadnjoj loži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usred prvenstva zbog ozljeda su svoje momčadi napustili i Aron Palmarsson (Island) , Daniel Sarmiento (španjolska), Cedric Sorhaindo (Francuska) i mnogi drugi. Francuska Udruga igrača poduzet će neke korake da se raspored odigravanja prvenstva prilagodi rukometašima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo