FSS: / Ivanović i Okuka najbolji u 2012.

Branislav Ivanović najbolji igrač, dok je Dragomir Okuka trener godine

18.12.2012.
13:37
VOYO logo

U godini u kojoj su klupski i reprezentativni fudbal ostvarili mršave rezultate, jer Srbija nije učestvovala na kontinentalnom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, a domaći klubovi, osim Partizana nisu imali uspeha na međunarodnom planu, Fudbalski savez Srbije nije imao preterano težak zadatak da izabere najboljeg igrača, odnosno trenera u 2012.

Komisija za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja FSS proglasila je Branislava Ivanovića za igrača godine, dok je Dragomir Okuka najbolji trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik FSS Tomislav Karadžić uručio je priznanja dobitnicima "Zlatne lopte" na svečanoj ceremoniji u beogradskom hotelu Metropol.

- Banetu se divi cela Evropa, a Okuka je bio potcenjen od strane nekih naših medija. Ne može da mu se ospori kvalitet ako je proglašen za najboljeg u izboru u Kini u kojem je u konkurenciji bila i jedna takva legenda kao što je Marčelo Lipi - rekao je Karadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapiten A reprezentacije i član Čelsija u izboru za igrača godine dobio je prednost u odnosu na prošlogodišnjeg laureata Aleksandra Kolarova (Mančester Siti) i Nevena Subotića (Borusija Dortmund), dok je trener kineskog Điangsua nadmašio Miroslava Đukića (Valjadolid) i Simu Krunića (Jagodina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo