SP u rukometu / Fantastični Mikkel Hansen i društvo razmontirali Francusku i plasirali se u finale

Image
Foto: AP images

Goropadni Danci dosad su savršeni na ovom prvenstvu. U devet utakmica upisali su devet pobjeda i tako su se nametnuli kao glavni favoriti

25.1.2019.
18:53
AP images
VOYO logo

Danska rukometna reprezentacija pokazala je svu svoju moć i raskoš u prvoj polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva. U Hamburgu su se poigrali s Francuzima te ih porazili rezultatom 38:30.

Već se u prvom poluvremenu moglo vidjeti na koju će stranu utakmica otići. Danci su već u prvih 15-ak minuta stekli prednost od četiri gola koju su do kraja poluvremena povećali na "plus šest"(21:15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iznimno raspucanom prvom dijelu dominirao je prvi čovjek Danske Mikkel Hansen koji je u napadima imao "101 rješenje". Zabio je sedam pogodaka u prvih pola sata, a vdjeli smo od njega i nekoliko vrlo atraktivnih asistencija. S druge strane, francuski vratar Vincent Gerard nije mogao ništa obraniti, dok je Mem šuteve, što rezonske, što nerezonske, trošio kao da sutra ne postoji.

U drugom poluvremenu priča se nastavila. Danci su imali na trenutke i do deset pogodaka razlike, da bi na kraju ipak malo popustili i čak odmorili ključne igrače. Igračem utakmice prolašen je Hansen koji je utakmicu završio s dvanaest pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan je bio i vratar Green koji je upisao osam obrana. S francuske strane najbolju je utakmicu ubilježio Kentin Mahe koji je zabio osam pogodaka. Danska je osigurala finale i najmanje srebrnu medalju, a protivnika će doznati nakon susreta Njemačke i Norveške koja je u programu od 20:30 sati, a moći ćete ju pratiti na RTL televiziji.

Danska: N. Landin 2, M. Landin 4, Mortensen, Markussen, Lauge 6, Zachariassen4, Green, Svan 4, Mollgaard, Mensah, Toft, M. Hansen 12, Toft Olsen 5, J.P. Hansen, Oris, Haid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska: Domoulin, Remili 2, Lagarde 3, Richardson 6, Mem 1, Gerard, N. Karabatić, Mahe 8, Grebille, N'Guessan 4, Abalo 1, Guigou 1, L. Karabatić 1, Faregas 3, Dipanda, Porte.

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo