Lakoća pobjeđivanja / Francuski mediji složni: Dinamo šaptom pade

Image
Foto: Pixsell

Francuski mediji su u utorak jedinstveni u zaključku da je Lyon u utakmici 2. kola Lige prvaka u skupini D lako došao do pobjede nad zagrebačkim Dinamom.

28.9.2011.
10:45
Pixsell
VOYO logo

"Lyon je lako došao do pobjede protiv Dinama", naslov je u L'Equipeu dan nakon drugog kola Lige prvaka u kojoj je francuski prvak svladao zagrebački Dinamo 2:0.

"U svojoj 100. europskoj utakmici momčad Remyja Garde lako je svladala Dinamo", dodaje L'Equipe i napominje kako ova pobjeda omogućuje Lavovima (koji sada imaju četiri boda u skupini) da sigurno drže drugo mjesto u skupini D, odmah iz Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to novi Lyon, pomlađen, ujedinjen, borben, iako je bio bez kičme momčadi - Crisa, Gourcuffa i Lisandra. A kada je Lyon gladan, proždire svoje neprijatelje. A Dinamo, koji nije baš blistao na Gerlandu, iako dominira u hrvatskom prvenstvu, dao se lako pojesti u prvom poluvremenu kada njegovi igrači gotovo da nisu postojali na terenu", piše francuski list i ističe da je 'jedinu iskru' donio Sammir udarcem iz daljine u 35. minuti.

France football naglašava kako je cilj Lyona, u drugom kolu Lige prvaka, "bio potvrditi bod uzet u Amsterdamu. Posao je dobro obavljen i nagrađen je lijepom pobjedom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je uznemiravao više na papiru nego na travi Gerlanda", dodaje FF.

"Lyon je uzeo mjeru svom protivniku. Olympique Lyonnais je imao ključeve igre", naglašava France football koji slabo spominje Dinamove igrače, osim pokušaja Tonela u 71. minuti i Leke u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Le progress, pak, ističe da "čak i ako Lyon nije razbio Dinamo, domaćini nisu imali razlog za strah pred hrvatskim igračima. Čak i ako Hugo Lloris žali zbog pada ritma u drugom poluvremenu, Lyon je zadovoljan jer su bodu iz Amsterdama dodali tri".

Dnevnik Le Monde piše i da se Lyon, "na krilima uspjeha u francuskom prvenstvu nametnuo bez problema na svom terenu Dinamu, osiguravši pobjedu u prvom poluvremenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Le Figaro se priključio zaključku o dominaciji Lyona nad Dinamom.

"Favorit u ovom susretu, Lyon je odigrao bez puno snage gušeći svog protivnika koji jedva da je izašao sa svoje polovice terena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo