uskoro epsko finale / Francuske legende upozoravaju svoje predstavnike: 'Učite na greškama Engleza i ne podcjenjujte Hrvatsku!'

Iako su Francuzi do jučer spremno prIhvaćali ulogu favorita, dan uoči velikog finala priča se malo promijenila. Danas su tek složni u tome da pokušaju napraviti veliku stvar

15.7.2018.
7:57
VOYO logo

Može li treća najmlađa momčad prvenstva postati Enfant terible za Hrvatsku i ponoviti 98.? Oni su nesnosni, razigrani, brzi kao osice, ali iskustvo ovoj momčadi nije forte. Iako cijelom pričom dobro dirigira prekaljni Didier Deschamps, pitanje je može li dosanjati san u kojem žive posljednjih mjesec dana.

"To je moj san od djetinjstva. Kada biste pitali mlađe uzraste, svi žele biti na Svjetskom prvenstvu ili igrati finale. Znamo što nas čeka, naša želja je ogromna. Već sada želim biti tamo. Nije mi bitno hoću li zabiti, samo želim dići taj trofej", kaže jedan od najopasnijih tricolora Antoine Griezmann. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silu Francuza dobro poznaje Ivan Santini. Kroz 66 nastupa u tamošnjoj Ligi dobro je upoznao Tricolore, a evo odakle najviše prijete.

"I malom djetetu je vidljivo kako kvalitetne igrače imaju, da su opasni sa svih strana pogotovo ovi brzi igrači poput Mbappea, Griezmanna. Imaju potentnu momčad, mislim da će obilježit svjetski nogomet idućih desetak godina", smatra Santini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo vjerojatno jer je Francuska s točno 26 godina u prosjeku treća najmlađa momčad prvenstva. Danak neiskustva vidi se tek u napadu, gdje su s 10 golova najlošiji od zadnje četiri momčadi prvenstva. Izvlači ih zato čvrsta obrana koja je primila svega četiri gola i tu su vodeća momčad završnice. Njihovi mecene, osvajači Mundijala 98. poručuju - učite na grešci Engleza i ne podcjenjujte Hrvatsku.

"Ne, Hrvatska je čvrsta reprezentacija, s ogromnom gladi, s prekrasnom pričom, nisu imali jednostavan put do finala. Imaju iskusne igrače, a tu mislim na Mandžukića, mislim na Modrića, Rakitića. Oni su iskusni, inteligentni i tehnički jako dobri", smatra osvajač SP-a '98 Vincent Candela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi nekako najviše računaju na umor Hrvatske. Tri puta po 120 minuta, glavne zvijezde Vatrenih ulaze u veteranske godine, ali još jedna francuska legenda zanemaruje te priče.

"To je važno, ali kada si na terenu, u finalu, tvoje tijelo kaže - U redu je. Ne morate se brinuti o tim stvarima, Hrvatska ima karakter i nema potrebe razmišljati o tome jesu li umorni", smatra Ludovic Giuly. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Francuzi do jučer spremno prIhvaćali ulogu favorita, dan uoči velikog finala priča se malo promijenila. Danas su tek složni u tome da pokušaju napraviti veliku stvar.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo