L'EQUIPE KOMENTIRAO RUKOMETNO SP / Francuska nema dvorane kao Hrvatska

Image

Sportski dnevnik L'Equipe je istaknuo kako u Francuskoj nema dvorana poput arena u Zagrebu ili Splitu.

4.2.2009.
10:18
VOYO logo

Pariški sportski dnevnik L'Equipe dao je završni komentar rukometnoga SP-a u Hrvatskoj u kojem se je osvrnuo na odličnu atmosferu i infrastrukturu u Hrvatskoj, ali i kritizirao ponašanje domaćina nakon izgubljenog finala.

Najvišu je moguću ocjenu L'Equipea zaradila atmosfera u dvoranama, kao i dvorane same. Isto se ne može reći, tvrde Francuzi, za ponašanje organizatora nakon poraza u finalu, kao niti za razočaranu hrvatsku nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi u Hrvatskoj očito imaju vibru za rukomet. Atmosfera je bila fantastična prije, tijekom i nakon utakmica. Igralo se u mnogo različitih gradova i dvorana, često rasprodanih. Zagrebačka je Arena, posebno u dva hrvatsko-francuska dvoboja, bila poprište naelektrizirane, proključale atmosfere. Sve to zbog odlične infrastrukture i kapaciteta. U Francuskoj nema dvorana poput arena u Zagrebu ili Splitu. Samo se Bercy donekle može mjeriti s njima".

"Ono što nije bilo dostojno SP-a, jest činjenica da su svi u dvorani izgubili živce nakon rezultata u finalu. Iako sami francuski rukometaši tvrde da nisu osjetili nikakvu nelagodu nakon konačne pobjede, ne može se za sve nas reći isto. Dok je publika na pobjedu Francuske reagirala kišom projektila prema parketu, francuski su novinari prošli još gore. 'Gorile' iz osiguranja nakon utakmice doslovno su novinarima onemogućili njihov rad golim rukama nakon posljednjeg sučeva zvižduka", napisali su Francuzi, ne preciziravši u kojem dijelu prostora unutar dvorane nisu mogli raditi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo