10 momčadi u novoj sezoni / Formula 1 gubi momčad: Manor objavio povlačenje zbog nemogućnosti pronalaska kupca

Image

Kako se već dugo vremena spekuliralo, momčad Manora objavila je kako nije pronašla kupca koji bi im osigurao ostanak u Formuli 1. Time će 'oktanski cirkus' u novu sezonu ući sa svega deset momčadi.

27.1.2017.
16:11
VOYO logo

Manor je od ulaska u Formulu 1 životario, u pravilu, na dnu poretka, a financijski problemi su se gomilali. Ranije ovog mjeseca započeli su postupak pronalaženja kupca, no, očekivano, ostali su bez odgovora, čime su proglasili kako više neće nastupati u Formuli 1.

Momčad je to koja se u 'oktanskom cirkusu' započela natjecati 2010., pod imenom Virgin Racing. Dvije sezone kasnije mijenja vlasničku strukturu i kupuje ju Marussia, kojoj se priključuje Manor. No, ta britanska tvrtka na kraju ostaje samostalan vlasnik, što očito ni izbliza nije bilo dovoljno za normalno funkcioniranje momčadi i nastavak natjecanja među elitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je tužan dan, ali nastavak natjecanja bi zahtijevao ogromne investicije, što nije moguće", obznanili su iz Manora.

Zanimljivo, najbolji rezultat momčadi u povijesti, osmo mjesto na Velikoj nagradi Monaka 2014. ostvario je Jules Bianchi, koji je godinu dana nakon toga stradao na stazi Suzuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo