FK Borac: / Zvezda dužna 603.000 evra

Klub iz Čačka još od 2009. godine potražuje dugovanja od crveno-belih

10.2.2013.
13:41
VOYO logo

Fudbalski klub Borac oglasio se saopštenjem povodom pisanja pojedinih medija da su Čačani krivci za nedolazak pojedinih igrača u Crvenu zvezdu.

Podsećamo, predsednik Borca Miki Radić nedavno je izjavio da klub nije u stanju da funkcioniše i da igrači nisu otišli na pripreme zbog duga crveno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saopštenje Borca iz Čačka prenosimo u celosti:

"Finansijske obaveze Crvene zvezde prema našem klubu traju od 2009, kad je Darko Lazović prešao u redove beogradskog kluba. Igrači Crvene zvezde postali su još Marko Mugoša i Filip Mladenović. Od trenutka prvog transfera, napravljeno je ukupno devet reprograma novčanog duga koji nisu poštovani od strane Crvene zvezde. Kad god je glavna tema bilo licenciranje igrača za domaća i međunarodna takmičenja, naš klub je činio ustupke u nameri da sportski i dostojanstveno pomogne Beograđanima. Poslednji dogovor rukovodstava je napravljen u Beogradu 29. januara. Tog dana je dogovoreno da ukupan dug prema našem klubu u iznosu od 603.000 evra bude izmiren u 13 rata, zaključno sa januarom 2014. U želji da se pomogne novom rukovodstvu Crvene zvezde, povučene su četiri menice koje su aktivirane u periodu od 17. aprila do 17. decembra 2012. u iznosu od 62 miliona dinara. Borac je napravio ustupak da pomogne Crvenoj zvezdi, tako što je dogovoreno da se do 4. februara. povuku sve četiri menice i ujedno uzme 13 novih menica na osnovu dogovora postignutog 29. januara,na sastanku rukovodstava. Uz molbu generalnog sekretara Zečevića i potpredsednika Čovića aktiviranje prve menice u iznosu od 118.000 evra je prolongiirano do poslednjeg trenutka od strane našeg kluba. Upozorenjem banke da ističe zakonski rok validnosti pomenute menice naš klub je bio primoran da pusti istu. Po dogovoru rukovodstava oba kluba, preostali dug je podeljen u 12 jednakih mesečnih rata, do izmirenja ukupnog duga u iznosu od 603.000 eura. Još jednom decidirano tvrdimo i upoznajemo sportsku javnost, da je jedini razlog puštanja menice nepoštovanje dogovora dva kluba, koji za proizvod ima tešku finansijsku situaciju u koju smo dospeli u veoma bitnom trenutku za Borac, uz potpuno razumevanje finansijskih problema u kojima se nalazi Crvena zvezda", kaže se u saopštenju Borca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike