njemci u strahu / Finale Lige prvaka na meti terorista?

Image
Foto: AP

Njemačke vlasti strahuju od opasnosti od napada tijekom javnih prijenosa finala nogometne Lige prvaka između dvaju njemačkih klubova u subotu navečer, tvrdi se u internetskom izdanju časopisa Spiegel.

25.5.2013.
13:33
AP
VOYO logo

Njemačka kriminalistička policija (BKA) raspolaže "indicijama koje treba uzeti ozbiljno" o mogućem planu napada u Njemačkoj, nastavlja tjednik, ne navodeći izvore.

Kriminalistička policija zasad nije bila u mogućnosti odgovoriti na upit AFP-a o tom događaju, kako prenosi ta agencija..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je na tajnom sastanku predsjednik BKA Joerg Ziercke izvijestio ministre unutarnjih poslova saveznih zemalja o mogućem terorističkom napadu u Njemačkoj, dodaje Spiegel.

Bombaške napade navodno pripremaju neki islamistički krugovi, a mete bi bila mjesta na kojima će se upriličiti javni prijenosi utakmice na golemim ekranima, koji su predviđeni u čitavoj Njemačkoj, kaže isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnosne mjere moraju se zato posebno pojačati u Berlinu, gdje će finale Borussije i Bayerna biti prenošano ispred Brandenburških vratiju, jer u zemlji u kojoj je nogomet sport broj jedan organizatori berlinskog prijenosa očekuju da ćer se okupiti možda i 200.000 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo