brojni prijestupi / FIFA doživotno suspendirala bivšeg potpredsjednika Warnera

Image
Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL

Warner je jedan od 14 nogometnih dužnosnika koji su u svibnju optuženi u SAD-u zbog primanja mita, pranja novca i pronevjere više od 150 milijuna dolara

29.9.2015.
14:32
Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

FIFA je u utorak donijela odluku o doživotnoj suspenziji iz svih aktivnosti vezanih za nogomet za Jacka Warnera iz Trinidada i Tobaga koji je nekada obnašao dužnost potpredsjednika te krovne nogometne organizacije.

Warner (72) je jedan od 14 nogometnih dužnosnika koji su u svibnju optuženi u SAD-u zbog primanja mita, pranja novca i pronevjere više od 150 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja vijest vezana za taj skandal stigla je prošli tjedan iz Švicarske, gdje su vlasti objavile da istražuju predsjednika FIFA-e Seppa Blattera zbog sumnje u zloporabu položaja i sredstava.

Etički odbor FIFA-e je objavio da istražuje Warnera u sklopu istraga o lobiranju za domaćinstva u SP-u 2018. i 2022. Organizaciju ta dva svjetska prvenstva Rusiji i Kataru dodijelio je u prosincu 2010. izvršni odbor FIFA-e čiji je tada član bio Warner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warner je bivši predsjednik CONCACAF-a, a trenutačno je u Trinidadu i Tobagu, gdje se bori protiv izručenja SAD-u.  

Warner je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika FIFA-e 2011., kada je postao predmetom istrage zbog primanja mita za glas na predsjedničkim izborima za tu organizaciju. Istraga je prekinuta kada se on povukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo