suspenzija svim savezima bivše jugoslavije / FIBA opet nezadovoljna: Hrvatska bi mogla ostati bez domaćinstva Eurobasketa?

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako je ispunjen primarni zahtjev (da isključivo klubovi budu vlasnici ABA lige), FIBA se protivi da čelnici nekadašnje ABA lige imaju bilo kakav utjecaj na novoformirano natjecanje

19.6.2015.
16:51
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici košarkaških saveza s prostora bivše Jugoslavije nadali su se dogovoru o reorganizaciji Jadranske ABA lige, koji bi odgovarao međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA-i), što izgleda nije slučaj.

Plan koji su čelnici ABA lige dostavili FIBA-i ne zadovoljava zahtjeve, što bi moglo dovesti do zabrane nastupa mladih (U-19) reprezentacija Srbije i Hrvatske na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, koje počinje idućeg tjedna u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ispunjen primarni zahtjev (da isključivo klubovi budu vlasnici ABA lige), FIBA se protivi da čelnici nekadašnje ABA lige imaju bilo kakav utjecaj na novoformirano natjecanje.

U Zagrebu na sastanku predstavnika klubova, saveza i čelnika ABA lige prije tri dana dogovoreno je da klubovi budu vlasnici lige, ali da njome rukovodi kompanija 'ABA Sidro', u kojoj 20 posto vlasništva zadržavaju sporna fizička lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga bih FIBA mogla ispuniti svoju prijetnju i aktivirati suspenziju svih saveza, tj. u najcrnijem scenariju moguće je i da FIBA Europe Zagrebu oduzme domaćinstvo skupine na nadolazećem, rujanskom Eurobasketu košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike