ŠOK IZ MARANELLA / Ferrari zaprijetio odlaskom iz Formule 1!

Image

Predsjednik najtrofejnije momčadi Formule 1, Luca di Montezemolo, zaprijetio je FIA-i odlaskom Ferrarija iz natjecanja za Svjetsko prvenstvo ukoliko se ne promijene pravila natjecanja.

7.11.2011.
9:06
VOYO logo

Predsjednik FerrarijaLucadiMontezemolo najavio je na internetskoj stranici momčadi iz Maranella kako će se jedna od najtrofejnijih momčadi povući iz Formule 1 ukoliko se ne promijene pravila vezana uz korištenje aerodinamike.

Ferrari je nezadovoljan činjenicom da bolid Formule 1 gotovo 90 posto ovisi o aerodinamičkim sposobnostima, koje je tijekom sezone zabranjeno testirati. Također, ne slažu se s idejom da će od sljedeće sezone momčadi imati mogućnost korištenja i trećeg natjecateljskog bolida na stazi.

"Mi ćemo se držati svojih načela u najboljoj namjeri, ali budimo iskreni, za one koji prihvate našu odluku sve će biti dobro, a oni drugi će morati prihvatiti da je to naše stajalište. Ukoliko Formula 1 još uvijek želi Ferrari u svojim natjecanjima, moraju se promijeniti pravila i dopustiti istraživanje, uz, naravno, nadziranje troškova. Mi u Formuli 1 nismo sponzori već konstruktori", izjavio je predsjednik Ferrarija.

U izjavi je zaključio kako je ovo vrlo teška odluka, ali da je svjestan kako bez Ferrarija nema Formule 1, kao što ni Ferrari ne bi bio isti da se ne natječe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo