UOČI NOVE SEZONE FORMULE 1 / Fernando Alonso najavio pohod na naslov

Image

Mislim da ćemo u nadolazećoj sezoni biti spremni napasti konstruktorsku krunu, a uvjeren sam da ću ja konkurirati za pojedinačni naslov, kaže Španjolac.

20.1.2009.
19:46
VOYO logo

Pilot Renaulta Fernando Alonso je pun samopouzdanja uoči početka sezone Formule 1, a njegove ambicije sežu do pojedinačnog i momčadskog naslova svjetskog prvaka.

"Uvijek sam govorio da želim treći naslov svjetskog prvaka, prva sam dva osvojio u Renaultu 2005. i 2006. godine. Mislim da ćemo u nadolazećoj sezoni biti spremni napasti konstruktorsku krunu, a uvjeren sam da ću ja konkurirati za pojedinačni naslov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam temelji na poboljšanju performansi novog bolida R29, te stabilnosti, odnosno nepromijenjenoj momčadi. Baš kao i lani drugi pilot Renaulta je Nelson Piquet Jr.

"Prošle sezone smo nakon razočaravajućeg starta unaprijedili performanse bolida i postali konkurentni svima. Osobno se vrlo ugodno osjećam ovdje i drago mi je što sam ostao u Renaultu. Treba zadržati stabilnost u momčadi i drago mi je što ću opet surađivati s Nelsonom. U smislu ispunjenja momčadskih ciljeva svakako je pozitivna stvar imati dva jednako borbena bolida i dva jednako borbena vozača. Lani smo dobro surađivali, a Nelson je dodatno napredovao s obzirom na prošlu sezonu, zaključio je Alonso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo