NEZADOVOLJAN NAPISIMA / Fak: Novinari ne poštuju moj rad, rezultat i uspjeh

Image

Hrvatski brončani olimpijac izrazio je nezadovoljstvo medijima zbog pisanja o promjeni državljanstva.

17.2.2010.
11:16
VOYO logo

Jakov Fak nije bio zadovoljan 25 mjestom u dohvatnoj utrci na 12.5 km, ali još više pisanjem pojedinih medija.

"Nisam zadovoljan utrkom jer za stazu, koja nije bila dobro preparirana, nisam pronašao dobar materijal za ovaj snijeg. Znam da ostali natjecatelji nisu toliko bolji od mene. Radilo se o neadekvatnom odabiru skija i materijala za mokar i težak snijeg. Vjerujem da će odabir materijala za utrku na 20km biti bolji i da će se i vrijeme ustabiliti", kazao je Fak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara glede promjene državljanstva, Jakov je bio vrlo jasan: "Iskreno mi je žao što se od ove medalje ne radi sportska priča. Ispada kako novinari nemaju poštovanja prema mom sportskom radu, rezultatu i uspjehu."

U nastojanjima da "zaštititi" našeg najboljeg biatlonca priopćenjem se oglasio i Hrvatski olimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvaćajući interes javnosti i novinara oko priča o promjeni državljanstva Jakova Faka, apeliramo na hrvatske medije da u ovom trenutku dozvole Jakovu Faku da u miru, s punom koncentracijom na natjecanje, završi svoj nastup na Zimskim olimpijskim igrama Vancouver 2010. Žao nam je što je povijesni uspjeh biatlonca Jakova Faka pao u drugi plan, jer osvajanje brončane olimpijske medalje u konkurenciji 88 natjecatelja, u iznimno zahtijevanom i kompleksnom sportu kao što je biatlon, zaslužuje divljenje i poštovanje", stoji u priopćenju HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo