CIJENE GA U SVIJETU / Evo zašto je Davor Šuker hrvatski brand

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HNS-a Davor Šuker imenovan je u Organizacijsku komisiju za predstojeći Kup konfederacija koji će se održati u Brazilu 2013. godine

10.9.2012.
14:35
PIXSELL
VOYO logo

Kup konfederacija je jedno od najmlađih FIFA natjecanja koje se održava svake četiri godine, točno godinu dana prije održavanja Svjetskog prvenstva. Kup konfederacija uvijek organizira država u kojoj će se odigrati sljedeće Svjetsko prvenstvo, u ovom slučaju to će 2013. godine biti Brazil. Predsjednik HNS-a Davor Šuker obavijest o tome da je izabran u Organizacijski odbor sljedećeg Kupa konfederacija dobio je 7. rujna, na dan prve pobjede Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, javlja službena internetska stranica HNS-a.

Osim našeg predstavnika, gospodina Šukera, u Organizacijskom odboru nalaze se brojna istaknuta imena iz svijeta nogometa. Između ostalog, predsjednik Odbora je Vitaly Mutko, bivši predsjednik Ruskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kup konfederacija iznimno je cijenjeno natjecanje na kojem nastupaju pobjednici svih kontinentalnih prvenstava zajedno s domaćinom sljedećeg Svjetskog prvenstva. Također, na natjecanje se poziva i pobjednik Svjetskog prvenstva. Kako je u ovom slučaju europski i svjetski prvak ista zemlja - Španjolska, pozivnicu je izvanredno dobila Italija kao finalist posljednjeg Eura.

Zbog svega toga ovo natjecanje veoma je važno među navijačima, jer se konačni pobjednik tada smatra "prvakom među prvacima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo