HRVATSKA - ČEŠKA 1-1 / Vatreni 'bombom' fantastičnog Ivana Perišića izvukli bod: Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, sa Škotskom za drugi krug

Image
Foto: Profimedia

Vatreni iščupali bod protiv Češke

18.6.2021.
15:34
Profimedia
VOYO logo

EUROPSKO PRVENSTVO

2. kolo skupine D

Lokacija: Hampden park (Glasgow)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice: 18:00

Sudac: Carlos Del Cerro Grande

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Češka 1:1

Strijelci: 0:1 Patrik Schick iz penala (37.), 1:1 Ivan Perišić (48.)

Hrvatska: Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Brekalo, Kramarić, Perišić - Rebić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka: Vaclik, Čelustka, Coufal, Kalas, Darida, Holeš, Schick, Masopust, Jankto, Souček, Boril

U današnjoj utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći pogodak za Češku postigao je Patrik Schick u 37. minuti iz kaznenog udarca, koji je Španjolac Carlos del Xerro Grande dosudio na intervenciju VAR-a, zbog toga što je Dejan Lovren u skoku nenamjerno laktom udario Schicka u nos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić u 47. za 1:1

Izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Perišić u 47. minuti, kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i sa desetak metara desnom nogom pogodio suprotni kut čeških vrata.

Najbolju priliku za Hrvatsku u prvom poluvremenu imao je Ante Rebić, samo minutu nakon što su Česi poveli, ali je u situaciji kad je bio sam pred češkim vratarom Vaclikom pucao pokraj vrata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić promašio za pobjedu

Dalićevi izabranici su odigrali bolje u drugom poluvremenu i bili opasniji pred suparničkim vratima, a najbolju priliku imao je u 73. minuti Nikola Vlašić, ali je njegov šut sa desetak metara prošao pokraj lijeve vratnice.

Nakon nepotpunog drugog kola Češka je vodeća s četiri boda. Engleska ima tri, a Hrvatska je treća s jednim bodom. Bez bodova je Škotska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u posljednjem kolu, u utorak, 22. lipnja, protiv Škotske morati pobijediti kako bi konkurirala za plasman u osminu finala. I taj će dvoboj biti odigran na Hampden Parku u Glasgowu. 

EURO - 2. kolo SKUPINA D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Češka  1-1 (Perišić 47 / Schick 37-11m)

Engleska - Škotska (21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica skupine D:

1. Češka         2    1    1    0    3-1    4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Engleska       1    1    0    0    1-0    3

3. Hrvatska        2    0    1    1    1-2    1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Škotska         1    0    0    1    0-2    0 

93' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 3 minute.

90' - Ističe 90. minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Petkoviććć snažno pored stative.

88' - Petković iz okreta s nekih 10 metara ali slabo je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Česi imaju posjed.

86' - 4 minute su do isteka 90. Možemo li nešto napraviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Vlašić je potegao polukontru i osvojio puno mjesta, ali slabo se vraćaju i otvaraju Vatreni. Prekršaj na Petkoviću.

80' - Kombiniramo mirno, sjajna lopta Kovačića za Perišića koji je ubacio u sredinu ali nema nikog. Gvardiol je bio u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - No, Česi ne odustaju.

Image
NAVIJAČI NE PRESTAJU HVALITI VATRENOG /

Perišićeva golčina zapalila internet; 'Kakav projektil, Arjen Robben je sada sigurno ponosan na njega...'

Image
NAVIJAČI NE PRESTAJU HVALITI VATRENOG /

Perišićeva golčina zapalila internet; 'Kakav projektil, Arjen Robben je sada sigurno ponosan na njega...'

76' - Vatreni sad dominiraju, Ivanušec je nanizao dvojicu. Igra Ivanušec sjajno, opasan je.

72' - Vlaaašiiić 11-12 metra od češkog gola, Perišić mu je spustio a Niksi tukao iznad gola. Hrvatska konačno igra, puno bolje to izgleda nego u prvom dijelu.

70' - Previše Hrvatska igra prema iza, jalovo to izgleda.

69' - Konačno naša izbijanja prema naprijed imaju smisla i to nije bez veze. Petković se bori sa češkim stoperima, osvojio je sada jedan zračni duel, ali uz pretrpljen prekršaj...

68' - Imamo posjed, hajmo sad nešto napraviti.

67' - Gvardiol će izvesti aut.

66' - Ivanušec i Vrsaljko kombiniraju, Vlašić im se nudi na 16 metara.

64' - Luka Modrić pokupio je loptu Čehu za korner. Opasno živimo.

62' - Izlazi Krama, Nikola Vlašić ulazi u igru. Odmah opasnost, Češka je brzo odigrala. Srećom, ništa od toga, Livaković je uklizao.

55' - Češka po lijevoj strani i dalje napadaju.

52' - Zastali smo na trenutak... Souček je uputio neugodan prizeman šut, srećom prošao je pored vratnice Vatrenih.

48' - GOOOL - Ivaaaan Perišiiiić zabija eurogol za 1:1. Kramarić je sjajno pronašao Perišića koji lomi svog braniča i zabija bombu Vacliku 'kroz oči'! Strašna solo-akcija i završnica koja će se vrtjeti na TV špicama. Ovo mu je 29 gol za Hrvatsku čime se izjednačio s Eduardom na trećem mjestu vječne ljestvice strijelaca Hrvatske. Šuker i Mandžukić zabili su najviše golova za Hrvatsku.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Perija slavi sa suigračima gol protiv Češke za 1:1 u 2. kolu skupine D na Euru u Glasgowu

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Luka Ivanušec je ušao u igru umjesto Brekala, Petković umjesto Rebića.

48' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Češka je bila bolja, Vatreni nisu oduševili. Rebić i Perišić promašili su sjajne šanse i to je bilo to od Hrvatske. Česi, s druge strane, puno su opasniji, konkretniji i po lijevoj strani, sljedeći recept Engleska, dovode Hrvatsku u probleme. Nadamo se boljim vijestima u nastavku.

45' - Igrat će se još 3 minute.

43' - Imamo loptu u svojim nogama, dobar prolaz po desnoj strani ali nedostaje netko u završnici.

39' - Reeebiiććću sine hrvatski, što si sad promašio? Čista prilika, bio je sam ispred Vaclika i poslao loptu nebu pod oblake. Ma ne, samo to ne, ne možemo zabiti ali baš ne možemo.

37' - Češka vodi 1:0. Patrik Schick je krvavog nosa hladnokrvno izveo jedanaesterac.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Schick prima medicinsku pomoć

35' - Je li penal za Češku? Lovren je laktom udario u glavu Čeha. Bit će penal, VAR sustav je pregledom ustanovio Lovrenovu ruku. Lovren će dobiti još i žuti. Nije dobro...

32' - Korner za Hrvatsku, Gvardiol je na desnoj strani to blokirao.

30' - I dalje Česi dominiraju a Hrvatska igra slabo.

27' - Napad je za Hrvatsku, ali sporo iznosimo loptu naprijed. Previše je tu kombinacija. Lopta je uglavnom iza, daleko od gola.

23' - Prvi udarac za Hrvatsku u okvir gola, Perišić je s nekih 8 metara tukao po podu nakon kombinacije iz kornera. Ajmo sad, kao da se naši konačno opuštaju.

22' - Imamo sad loptu, Brekalo je pao kod jednog duela.

18' - Nova šansa za Češku, nije ovo dobro. Izigrali su Česi obranu Vatrenih, oštar prizeman centaršut kao da je iznenadio našu obranu, srećom Schickov završni slabi udarac uspješno hvata Livaković.

15' - Ovo nikako nismo očekivali. Više od 15 minuta igre je iza nas, a Česi dominiraju u posjedu i napadima, lagano kreiraju i napadaju uglavnom po lijevoj strani. A mislili smo da će taj segment igre biti na našoj strani i da će na to biti forte. Češka ima 62 posto posjed lopte i izgleda puno kompaktnije, razigranije i raspoloženije od naših nogometaša. 

13' - Imali smo kontranapad koji je brzo otišao u vjetar. Česi su opasniji.

11' - Vrsaljko počinje napad Hrvatske, Brekalo nije uspio pronaći Rebića. Izlaze opet Česi naprijed prelagano, ajooooj kakva šansa za Češku. Sam je Lovren ostao, ljuti se, pokazuje to svima Lovren, Souček je odvukao Gvardiola i Jankto je nakon toga opalio iz voleja iz prve ali na svu sreću odlazi to daleko. Ljutit je Lovren sada kao ris na suigrače i s razlogom. Coufal je uspio proći Gvardiola pa ubaciti u peterac. Lopta se odbila na lijevi rub kaznenog prostora gdje je bio Jankto. Imao je mat poziciju, ali opalio je iz sve snage i prebacio gol

10' - Slobodni udarac za Hrvatsku s nekih 23 metra. Lovren je to odradio ali otišlo je to daleko iznad gola. Prvi udarac za Hrvatsku na utakmicu.

8' - Česi napadaju po lijevoj strani, isto kao i Engleska.

7' - Evo naleta Vatrenih, Rebić nije stigao loptu. Neka, Hrvatska mora napadati, težište igre prenijeti na češku polovicu. Češka se jako brzo otvara, morat ćemo tu posebno pripaziti.

5' - Pritisnuli su Hrvatsku Česi, u prvih pet minuta imaju dominaciju. Još nismo uspjeli iskreirati napad, niti izaći u opasnu zonu za Čehe.

4' - Udarac prema golu glavom nakon kornera, blizu je to otišlo iznad gola Livakovića. Prvi pokušaj Čeha, uopće prvi na utakmici. Napad je za Hrvatsku.

2' - Coufal je tukao s nekih 17 metara ali ravno u noge nekog od Vatrenih. Češka je ambiciozno otvorila utakmicu.

2' - Česi su došli do 16 metara, kombiniraju ali naši braniči i ostali igrači dobro stoje iza lopte. Gusto je to.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni, darujte nam prvu pobjedu na Euru. Češka ima prvi napad. Hrvatska igra u tamnoj opremi, rezervnoj ali naša dragoj jer smo u njoj ostvarili najvažnije pobjede na SP-u 2018. na putu do srebra.

17.56' - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

17.55 - Igrači obje momčadi izlaze na teren. Na redu su himne. Prvo se svira himna Češke.

17.51 - Izvanredno je vrijeme za igru, 17 stupnjeva je, travnjak je spreman. To je za škotsko vrijeme jako ugodno, k tome je i sunce. Nadamo se još samo pozitivnom rezultatu za Hrvatsku. Bodovi nam trebaju nužno.

17.43 - "Dosta bi bilo 1:0, bitno je da pobijedimo", kazao je uoči utakmice na Hampden Parku legendarni Eduardo Da Silva Dudu za HRT.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vatreni se zagrijavaju uoči Češke na Euru na Hampden Parku u Glasgowu.

17.18 - "Mi ćemo biti ti koji će dominirati u utakmici. Bliskost linija, kompaktnost, sve linije moraju biti blizu", kazao je Igor Cvitanović u emisiji Europeo.

17.06 - "Spremni smo, došlo je vrijeme za skupljanje bodova. Napravili smo neke izmjene. Potrebni su nam golovi", kazao je za kameru HRT-a Dražen Ladić, Dalićev pomoćnik.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Česi se zagrijavaju uoči utakmice s Hrvatskom na Hampden Parku

16.48 - Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Kao što se i očekivalo, Lovren se vraća u sastav Hrvatske. Izbornik Zlatko Dalić u prvu postavu je stavio Josipa Brekala. Rebić će opet igrati u špici napada a Vatreni će igrati bez zadnjeg veznog. Modrić i Kovačić će ordinirati u sredini (vjerojatno se vraćati iza u vezi) a Brozović (malo osjeća i koljeno) je završio na klupi. Josip Brekalo započet će susret na desnom krilu. Dejan Lovren je upao umjesto Ćalete-Cara, koji je odigrao dobro protiv Engleza. Iako je Nikola Vlašić bio najavljen kao moguće rješenje u našem veznom redu, ipak se Dalić predomislio pa umjesto njega ostavio Andreja Kramarića, najboljeg strijelca ove sezone u Europi. No, ovaj put Krama neće igrati na desnom krilu već na svojoj prirodnoj poziciji koju toliko dugo zaziva, a to je "desetka", pozicija koja njemu najviše odgovara. Plan s Antom Rebićem nije uspio protiv Engleske i mnogi su smatrali kako će Dalić dati Petkoviću priliku od prve minute. No, izbornik je ostao vjeran igraču Milana koji će nas tako i danas predvoditi s pozicije špice. Preko njega će Dalić htjeti dobiti na brzini.

Hrvatska: Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Brekalo, Kramarić, Perišić - Rebić.

Image
Image

16.44 - Navijači Hrvatske su na ulicama Glasgowa. Pogledajte kako to izgleda.

15:30 - Čeka se početak utakmice, a vjerojatno će u sastavu Hrvatske biti dva iznenađenja za Češku. Dalić je izgleda odlučio koristiti Andreja Kramarića u veznom redu, kao polušpicu, a u vrhu napada igrat će Ante Rebić. Dakle, otpali su Marcelo Brozović i Nikola Vlašić kao opcije u vezi, odnosno Bruno Petković kao centarfor.

NAJAVA

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak u 18 sati na Hampden parku u Glasgowu igra ključnu utakmicu za prolazak u osminu finala Eura 2020. Nakon poraza od Engleske u prvom kolu, Vatrenima treba pobjeda protiv Češke kako bi osigurali nastup u nokaut-fazi. Utakmicu možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr od 18 sati.

Uoči utakmice protiv Češke pred novinare je stao izbornik Zlatko Dalić, a pridružio mu se Dejan Lovren.

"Svaki poraz teško pada svima, pa makar on bio na Wembleyju od Engleza. Nije to lako podnijeti. Sve je u našim rukama, imamo dobru atmosferu i potreban nam je dobar rezultat. Ja sam optimist jer smo bili dobri protiv najboljih momčadi svijeta. Moramo popraviti igru prema naprijed. Pokušat ćemo sutra s ofenzivnijom postavom, probat ćemo s više okomitih lopti i utrčavanjem u prazan prostor. Vidjet ćemo još za sastav. Fali nam probojnosti i završnice i to moramo pojačati", rekao je izbornik na konferenciji za medije u četvrtak.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dalić vodi trening

Dalić o Česima

Govora je bilo i o češkoj taktici u kojoj Dalić vidi našu priliku, ali i činjenici da Hrvatska igra daleko od kuće i bez navijača.

"Česi brzo izlaze iz bloka i mi to moramo zaustaviti. Ali to i nama daje prostora. Moramo s većim brojem igrača ulaziti u završnici. Svi smo se oko toga složili i na tome ću inzistirati. U teškoj smo situaciji, igramo na gostujućim terenima, putujemo i igramo bez navijača bez kojih smo u velikom minusu, priznajem to. Nije to pošteno prema nama, ali tako je to. Ispalo je tako da su utakmice u Škotskoj i Engleskoj gdje ne mogu doći naši navijači, a mogu njihovi".

Izbornik se osvrnuo i na zdravlje Borne Barišića koji je naglo ispao iz sastava Hrvatske zbog ozljede. "Borna Barišić je igrao u sjajnoj formi, ali je po dolasku na pripreme ponovio ozljedu i nikako da se oporavi. Ostavili smo ga doma da se pokuša spremiti za Škotsku. Ako igrač nije sto posto spreman, ne možemo na njega računati."

Objasnio je Dalić i kako će nam drugačiji vremenski uvjeti olakšati utakmicu protiv Češke. "U Londonu je bilo prevruće, lakše će biti tu gdje je hladnije. Vremenska razlika je mala, danas ćemo napraviti trening i sutra idemo na teren kakvo god vrijeme bude", rekao je izbornik.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Što u slučaju poraza i remija?

Valja još spomenuti i tri moguća scenarija za Hrvatsku, dakle, što će se dogoditi ako Vatreni pobijede, a što ako remiziraju ili izgube.

U slučaju pobjede protiv Češke Hrvatska je sigurna za osminu finala, ali već kod remija mogli bi nastati problemi. Češka u slučaju remija ima četiri boda i gotovo je sigurno druga, a Hrvatska onda ima imperativ slaviti protiv Škota u zadnjem kolu kako bi osigurala prolazak. Svaki drugi scenarij protiv Škota u zadnjem kolu, ako Hrvatska remizira s Česima, bio bi poguban.

U slučaju poraza Hrvatska bi imala matematičke šanse proći dalje kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane momčadi na Euru, ali bi joj za to trebala vrlo uvjerljiva pobjeda protiv Škota u Glasgowu na njihovu terenu. No, o porazu ne želimo niti razmišljati.

Utakmicu možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr od 18 sati.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo