NOVA UVJERLJIVA POBJEDA ORANJA / Nizozemska na krilima sjajnog Depaya nadigrala Austrijance i osigurala osminu finala

Image
Foto: Profimedia

Nakon dva kola na ljestvici vodi Nizozemska sa šest bodova

17.6.2021.
21:00
Profimedia
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u dvoboju 2. kola C skupine u četvrtak u Amsterdamu pobijedila Austriju sa 2-0. Golove za drugu pobjedu "Oranja" zabili su Memphis Depay (11-pen) i Denzel Dumfries (67).

Nizozemci su poveli iz penala u 11. minuti, kojeg je nepotrebno skrivio David Alaba. Najbolji austrijski igrač, koji je godinama standardni prvotimac Bayerna, a koji na ovom Euru igra na poziciji libera, na samom lijevom rubu 16-erca, ali unutar njega, nagazio je na nogu desnog braniča Dumfriesa, koji je pao na travnjak. Sudac je prvotno samo odmahnuo rukom, ali nakon provjere VAR-a Nizozemska dobila penal, kojeg je u pogodak pretvorio Memphis Depay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Depay je u 40. minuti trebao povisiti vodstvo Nizozemske. Van Aanholt je uputio dugu loptu u kazneni prostor, a centarfor Weghorst ju je lijepo proslijedio Depayu na drugoj vratnici, no promašio je gol iz neposredne blizine.

Minutu kasnije van Aanholt je u 16-ercu poslužio Wijnalduma, čiji udarac sa 11 metara blokira austrijski branič Ulmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dominacija i u nastavku

U drugom poluvremenu prva šansa ukazala se u 61. minuti. Nakon kornera nizozemski branič Stefan de Vrij puca glavom, ali austrijski golman Bachmann odbija loptu, koje se dokopao De Ligt, a njegov udarac iz blizine blokira Gregoritsch.

Nizozemska je iz polukontre povećala vodstvo na 2-0 u 67. minuti. Memphis Depay je dao dobru loptu prazan u prostor koju je Donyell Malen prihvatio i uletio u 16-eraac te poslužio Denzela Dumfriesa, koji neometan iz blizine trese mrežu. Malen je ušao u igru samo tri minute ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Austrijanaca nešto smo vidjeli tek u posljednjih deset minuta susreta. Prvo je u 81. minuti David Alaba pucao sa 20 metara, ali pored gola. A u 84. Saša Kalajdžić je ubacio u kazneni prostor, a Onisiwo iz blizine glavom puca ravno u vratara Stekelenburga.

U ranije odigranom susretu nogometaši Ukrajine svladali su sa 2-1 reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola na ljestvici vodi Nizozemska sa šest bodova, Austrija i Ukrajina imaju po tri boda, a na začelju je Sjeverna Makedonija s dva poraza. U posljednjem kolu 21. lipnja se sastaju Nizozemska - Sjeverna Makedonija (Amsterdam) i Ukrajina - Austrija (Bukurešt).

EUROPSKO PRVENSTVO

Drugo kolo, Skupina C, Nizozemska - Austrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amsterdam, Johan Cruyff Arena, početak utakmice 21:00

Sudac: Orel Grinfeld, Izrael

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska - Austrija 2:0

Nizozemska: Stekelenburg; De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt, Dumfries – De Jong, Wijnaldum, De Roon – Depay, Weghorst.

Austrija: Bachmann; Dragović, Hinteregger, Ulmer, Lainer – Schlager, Laimer, Baumgartner, Alaba – Sabitzer, Gregoritsch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

------------------------

UŽIVO

90' + 4' - Kraj utakmice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute.

85' - Sjajno je sada Kalajdžić po zraku proigrao Onisiwo, koji je onda iz blizine tukao glavom, ali preslab je udarac bio i golman je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Austrija je sada počela pritiskati, nemaju što izgubiti i idu na sve ili ništa, ali ne uspijevaju probiti obranu Nizozemske.

74' - Ušao je Gravenberch kod Nizozemske, također jedan od hit-igrača kojeg potražuje pola Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOOOOOOOL! Dumfries! Ali kakvo proigravanje Depaya... Memphis je sjajno po zraku u for dao za Malena koji se sjurio sam prema golu Bachmanna, mogao je pucati i matirati vratara, ali nesebični Malen dao je na drugu stranu za Dumfriesa koji je onda pucao praktički na prazan gol. Briljantno.

64' - Dvojicu igrača mijenjali su Austrijanci, trojicu Nizozemci... Zanimljivo je istaknuti, ušao je Donyell Malen za Nizozemce, on je trenutno jedan od hit-igrača Nizozemske lige. Prošle je sezone zabio 27 golova u 45 utakmica, vrijedi 30 milijuna eura i na meti je brojnih europskih velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Što su sada promašili Nizozemci. Depay je izveo korner, glavom je prvo pucao De Vrij skinuo je zatim vratar i odbio do De Ligta koji je šutirao prema golu, ali je pogodio u blok.

55' - Igra se dinamično, brzo, okomito, ali nikako se ne uspijeva doći u gol-šansu. Obje momčado napadaju i nema nekog pada u ritmu igre, no izostaje kvaliteta u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Nema nekih konkretnih šansi, igra je otprilike ista kao i u prvom dijelu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------------------

Kraj prvog dijela...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Opet je u šansi bio Depay i to u kaznenom prostoru, ali namještao se predugo i na kraju odlučio plasirati u suprotni kut, ali pogodio je blok.

40' - Depaaaaaaaaaay, pa što je promašio. De Roon je dao za Van Aanholta dugu loptu po zraku za Weghorsta, ovaj sjajno prima i šalje povratnu za Depaya koji je sam bio na nekih 10 metara od gola, ali pucao je jako loše i otišlo je to na tribine. Bila je ovo stopostotna šansa, zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Hinteregger se okušao s nekih 30 metara iskosa, ali fijuknulo je to preko gola.

31' - Malo se probudila Austrija, preuzeli su nakratko inicijativu, ali za sada nema opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Evo konačno nešto od Austrijanaca, Leiner je šutirao snažno s ruba kaznenog prostora, ali pogodio je u glavu De Ligta i spriječen je pogodak.

24' - Alaba je pogriješio i pustio je Depaya da prođe i šutira, ali bio je u teškoj poziciji i pogodio je malu mrežicu s vanjske strane.

22' - Ne posustaju Nizozemci, Austrija se sada zabarikadirala na svoju polovicu i nekako odolijeva napadima Oranja, ali još nema konkretnijih prilika.

18' - Malo je bolja Nizozemska, pritišću polako Austrijance i sve češće se rađaju prilike, moglo bi tu biti još golova.

14' - De Roon je dobio žuti karton zbog zaista grubog prekršaja. Dosta žestoko se igra moramo priznati.

11' - GOOOOOL! Depay je zabio s bijele točke. Pročitao ga je golman, ali prejak udarac je bio.

10' - Penal za Nizozemsku, Alaba je nagazio Dumfriesa i sudac je pokazao na bijelu točku.

9' - Zanimljivu sada situaciju imamo. Alaba je nagazio Dumfriesa negdje na rubu kaznenog prostora.

5' - Ispipavanje snaga na otvaranju, prvo su malo Austrijanci probavali napasti, zatim su malo inicijativu preuzeli Nizozemci, ali ništa konkretno za sada.

1' - Počela je utakmica...

----------------------------

U udarnom terminu večeri susrest će se Nizozemska i Austrija u utakmici za prvo mjesto u skupini C Europskog prvenstva. Nizozemci su u prvoj utakmici slavili protiv Ukrajine 3:2, a bila je to vjerojatno najljepša utakmica dosad na prvenstvu.

"Pobjeda na našem stadionu u Amsterdamu je sjajna. Većinu susreta bili smo bolji, nakon vodstva od 2:0 još smo imali kompletnu kontrolu, a onda se u pet minuta sve okrenulo. Skoro smo im dali utakmicu. Srećom uspjeli smo preokrenuti situaciju. To pokazuje naš mentalitet, igrali smo do kraja na pobjedu i potpuno zasluženo smo slavili," poručio je nizozemski napadač Wout Weghorst.

Morat će bez Arnautovića

Austrijanci su također osvojili tri boda u svojoj prvoj utakmici. Pobijedili su 3:1 protiv Sjeverne Makedonije. Nažalost, njihov joker s klupe Marko Arnautović napravio je veliku glupost na utakmici. Ružno je psovao nakon što je zabio gol za pobjedu pa je suspendiran i danas neće moći nastupiti.

Utakmicu Nizozemske i Austrije pratite uživo od 21 sat na portalu Net.hr

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo