NAKON NAŠEG TEKSTA I UPITA GRADU / Nakon našeg teksta: Hvalevrijedna humanitarna akcija u Španskom počela je danas

Humanitarna manifestacija 'reKREATIVAN KVART' započela danas

26.6.2021.
15:07
Privatna arhiva
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Humanitarna manifestacija 'reKREATIVAN KVART' na Trgu Ivana Kukuljevića u zagrebačkom naselju Špansko počela je danas. Sretni je to i zadovoljavajući epilog nakon našeg teksta prije tjedana dana o tome kako je povjerenstvo u gradskom poglavarstvu odbilo dati dozvolu za održavanje ove hvalevrijedne humanitarne manifestacije, kao i objašnjenja. Bili smo prije tjedana dana na licu mjesta, uvjerili se u gaf, poslali upit poglavarstvu grada Zagreba kako bi nam odgovorili na dva pitanja, a to su:

Trajat će do 18. srpnja

Zašto je povjerenstvo odbilo zahtjev organizatora za održavanje humanitarne akcije i zašto organizatorima to isto povjerenstvo, odnosno netko ispred Grada, nije dao nikakvo obrazloženje? Odgovor do dan danas nismo dobili ali u svakom slučaju palac gore za ipak na kraju davanje dozvole...

Humanitarka se održava od 26. lipnja do 18. srpnja ove godine, a okupit će gradske sportske klubove i udruge s ciljem da građanima održe besplatne pokazne treninge. Besplatni pokazni treninzi svih sportova, 72 trenera uključena u projekt kao i pedagozi koji se bave s djecom samo su neki od iznenađenja koja sve posjetitelje očekuju. Postoji i posebni program za umirovljenike a cijeli program je, naglašavmo, besplatan za sve stanovnike Španskog i njegove goste.

Jedni za druge i Leptirići

Cilj cjelokupne manifestacije je osvještavanje građana o dobrobitima fizičke aktivnosti i razvijanju sportskog duha kod najmlađih te prikupljanje humanitarne pomoći za udrugu "Jedni za druge" te  Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski Leptirići.

"Ponosni smo i sretni što je Grad napokon dao dozvolu za održavanje besplatne humanitarne manifestacije. Siguran sam da će humanitarna akcija uspjeti, jer je Špansko jedno ogromno srce. Ovim putem još jednom pozivam da se priključite aukciji humanitarnog karaktera dresova na Facebook stranici Zakaj volim Špansko. Imamo pokazne treninge svih sportova osim plivanja jer Špansko, nažalost, još uvijek nema bazen. Danas prvog dana je bilo prelijepo, univerzalni sportski poligon za djecu, atletika, košarka, nogomet i streljaštvo, a za odrasle je bio cross-fit. Bio je jako dobar odaziv. Za sad imamo tridesetak dresova ,između ostalog i od Matea Kovačića iz reprezentacije Hrvatske, Marija Hezonje iz Panathinaikosa, Krunoslava Simona iz Anadolu Efesa itd... Otvorili smo i posebni humanitarni račun koji je vidljiv apsolutno svima u Hrvatskoj.", kazao nam je danas poslijepodne jedan od organizatora, poznati hrvatski volonter Danijel Perić.

Pogledajte u priloženoj RTL-ovoj reportaži kako se Vatreni pripremaju za osminu finala Eura protiv Španjolske.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali