EPILOG SKANDALA NA EURU / Makedonci se žalili UEFA-i zbog brutalnih uvreda kontroverznog Arnautovića - 'Najstrože ga kaznite'

Image
Foto: Profimedia
15.6.2021.
8:51
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Austrije slavili su na otvaranju Eura s 3:1 protiv Sjeverne Makedonije, ali utakmicu je obilježio vrlo ružan incident koji je izazvao austrijski napadač Marko Arnautović.

Arnautović je pogodak za svoju momčad proslavio brutalnim uvredama upućenim protivničkom nogometašu Ezgjanu Alioskom. Na srpskom je jeziku psovao Makedoncu majku i još mu je svašta ružnog izgovorio, a suigrači su ga pokušali spriječiti da napravi još veću štetu time što su ga odvukli sa strane i slavili s njime daleko od makedonskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arnautović je dijete Srbina i Austrijanke, pa se zbog toga obraćao Alioskom na jeziku na kojem će ga ovaj razumjeti. Arnautoviću ovo, isto tako, nije prvi ispad. Štoviše, Austrijanac je poznat kao poprilično kontroverzna osoba sklona izazivanju skandala i incidenata.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Traže kaznu

No, ovaj put bi mu se to moglo obiti o glavu jer Makedonci neće samo tako pustiti da Arnautović prođe nekažnjeno. Naime, nakon utakmice odlučili su se žaliti UEFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podnijeli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vrijeđanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu nogometa. Uvijek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih nogometaša", poručio je Nogometni savez Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo